Horský Audioport z Ještědu: jak se mění vztah Čechů a Slováků k horám a turistice?

Lesy, chaty, pohorky a batohy. Horská turistika stále spojuje Čechy a Slováky, a proto i letošní Audioport nabídl debatu o túrach, horolezectví, ochraně přírody i horské architektuře. V tříhodinovém vysílacím bloku odvysílal také jedinečné sety hudebních projektů Leto s Monikou a Čáry života.

Tento článek je více než rok starý.

Ještěd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radio Wave tentokrát opustilo rozhlasové studio a nové postavilo přímo na vrcholku Ještědu.

Vysílačem na Ještědu skrz naskrz. Projděte se s Adamem Gebrianem zázemím technicistního unikátu

Číst článek

Moderátoři Veronika Ruppert a Paľo Hubinák se s Dinou Štěrbovou a Radkem Jarošem bavili o současném stavu domácího alpinismu nebo vztahu mladých lidí k horám a horolezectví. Dan Merta, kurátor výstavy a knihy Ó HORY, Ó HORY, Ó HORY, s členem ateliéru Olgoj Chorchoj Jurajem Smoleněm zhodnotili historii a kontext česko-slovenské horské architektury.

Jiří Malík, který na Ještěd přijel na kole, se zaměřil na ochranu přírody. Závěrečný blok patřil výletnicí Viktorce Hlaváčkové a milovníkovi Tater Jožo Kubánimu. Mluvili o udržitelném cestování, travel bloggingu nebo turistice jako životnímu stylu.

Všichni vystupující oblékali tematicky outdoorovou módu českých návrhářek, inspirovanou horami a skalami, jejichž fotografie byly otisknuty na funkční materiály, ze kterých je oblečení ušito. Debatám předcházel živý videostream s Adamem Gebrianem, který provedl útrobami futuristického vysílače na Ještědu. Audioport, který byl společným vysíláním Wave a slovenského Rádia_FM, bylo možné ladit v digitálním rádiu DAB+, na satelitu, v televizi a prostřednictvím webu wave.cz/live.

Radio Wave Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme