Čeští reprezentanti OCR míří na závody národních sérií do Itálie a Maďarska

Národní série startují. Česká reprezentace OCR bude mít o posledním březnovém víkendu nabitý program. Část členů širší nominace míří do Itálie, další část pak do Maďarska, kde absolvují překážkové závody Spartan.

V maďarské Nagykanisze začíná středoevropská CEU série zemí ČR, Slovenska, Maďarska, Polska a Rumunska. V každé z nich se běží jeden závod. A začíná se v sobotu třináctikilometrovou distancí, tedy závodem Spartan Super. Českou reprezentaci OCR tam budou zastupovat Petr Dorňák, Tomáš Tvrdík, Jiří Vacík a Martina Fabiánová.

Italská série, která čítá tři závody, začíná v sobotu 30 března 2019 v městečku Maggiora, kde se také běží Spartan Super. Tam se vydává z české reprezentace Tomáš Satinský, Richard Hynek, Petr Vinický a Adéla Voráčková.

„Každý z českých reprezentantů má v letošní sezóně jiné cíle, s čímž souvisí i tento víkend. Kdo se rozhodl běžet CEU sérii, jede do Maďarska, a kdo italskou sérii, poběží Maggioru. Je škoda, že jsou tyto závody ve stejný víkend. Rozhodování je pro naše reprezentanty velice těžké, protože kalendář je extrémně nabitý,“ vysvětlil manažer reprezentace Martin Turek.

Vítěz z Mallorcy Tomáš Tvrdík v Maďarsku poběží jen Super. Nedělní Sprint vynechá. „Čeká mě teď náročný program a nechci se strhat. Chci být připraven na domácí závody v Kutné Hoře, které se konají v polovině dubna,“ vysvětlil svůj tah.



A jaké mají Češi ambice a šance ve víkendových klání?

"Věřím, že každý z reprezentantů pojede bojovat o nejvyšší příčky a v závodě nechá všechno. Nicméně jsme na začátku sezony, někteří právě dokončili přípravu a hlavní závody máme teprve před sebou," odpověděl Turek a jedním dechem dodal: "Věřím, že nějaká bedna padne."

Právě o minulém víkendu absolvovala Česká reprezentace OCR krátké soustředění v Harrachově a Martin Turek si ho pochvaloval: "Měli jsme k dispozici krásnou chatu, všichni se na sto procent věnovali přípravě a vyšlo i počasí. Někteří trénovali ve třech fázích."

(mp, SportovníListy.cz, foto: www.ocra-cz)