Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

AUKCE BLESKU PRO TLAPKY: Kdo vyhrál košile s podpisy 24 českých herců?

Aktualizováno -
27. března 2019
12:00
Autor: Blesk.cz - 
26. března 2019
05:02

Letošní slavnostní vyhlášení cen Český lev se díky Blesku neslo v duchu pomoci. Přímo na červeném koberci se celkem 24 osobností českého filmu podepsalo na košile reportérů Blesku Markéty Reinischové (44) a Davida Turka (41). Obě košile šly do aukce, jejíž výtěžek poputuje na Blesk Tlapky. 

Úderem sobotní devatenácté hodiny se to na červeném koberci rozvinutém před pražským Rudolfinem začalo hemžit známými tvářemi. Připravené fixy na textil šly z ruky do ruky. Jako úplně první svůj podpis na charitativní košile věnovala moderátorka Událostí ČT Daniela Písařovicová (40): „Jak jde o zvířátka, tak moc ráda.“

Nejdojatější osobností byla Simona Babčáková (46), které se nápad Blesku pomáhat bezbranným němým tvářím velmi líbil. „Tak tohle se vám opravdu moc povedlo a skutečně mne to dojímá,“ pronesla herečka.

Hvězdy se bavily

Snad nejvíc bavilo podepisováni Ivanu Chýlkovou (55). „A to si mohu sama vybrat místo? V tom případě se chci podepsat na vaše prsa,“ vtipkovala herečka v dobrém rozmaru. Herecký pár Tatiana Vilhelmová (40) a Vojtěch Dyk (33) se i přes svůj pozdní příchod chtěl podepsat stůj co stůj. „Tak tohle mě baví a za tohle to stojí přijít o pár minut později,“ pronesla herečka.

AUKCE

Krom košile s autogramy vítězní dražitelé získají poukaz na ušití košile na míru od špičkové krejčovské firmy Bernhardt v hodnotě 5000 korun. Výtěžek bude rozdělen mezi dva vybrané útulky pro psy a kočky (Útulek Útulek Rafael, o.p.s. , z Hamru u Českých Budějovic, a útulek Anidef z Žimu na Teplicku, jež jsou zapojeny do projektu Blesk Tlapky.

Český lev 2019 - Autogramiáda celebrit na košile redaktorů Blesku: Karel Dobrý Český lev 2019 - Autogramiáda celebrit na košile redaktorů Blesku: Karel Dobrý | archiv Blesku

KOSILE2 je podepsaná košile pánská.

Český lev 2019 - Autogramiáda celebrit na košile redaktorů Blesku: Ondřej Havelka Český lev 2019 - Autogramiáda celebrit na košile redaktorů Blesku: Ondřej Havelka | archiv Blesku

Voucher, který vítězný dražitel získá jako bonus k artefaktu, lze uplatnit pro výrobu dámské, či pánské košile dle vlastního výběru.

Kompletní pravidla najdete ZDE

Aktuální nejvyšší nabídky v Kč:

Obnovit částky

KOŠILE1 - DÁMSKÁ:  

KOŠILE2 - PÁNSKÁ:  

Ti všichni se podepsali:

Lenka Termerová (71), herečka
Helena Třeštíková (69), dokumentaristka
Ivana Chýlková (55), herečka
Alena Mihulová (53), herečka
Simona Babčáková (46), herečka 
Jitka Schneiderová (46), herečka
Zuzana Stivínová (45), herečka
Tatiana Vilhelmová (40), herečka 
Anna Polívková (40), herečka
Daniela Písařovicová (40), moderátorka 
Erika Stárková (34), herečka 
Jana Plodková (37), herečka 
Eliška Křenková (29), herečka 
Tereza Voříšková (29), herečka
Jiří Bartoška (72), herec 
Andrej Hryc (69), herec 
Ondřej Havelka (64), herec 
Jiří Macháček (52), herec a zpěvák
Karel Dobrý (49), herec
Vojta Dyk (33), herec a zpěvák 
Jiří Mádl (32), herec a režisér
Filip Březina (24), herec
Zdeněk Piškula (20), herec
Jan F. Uher (14), herec

KOMU POMŮŽE VÝTĚŽEK

Útulku Rafael, o.p.s., v Hamru u Českých Budějovic, který se stará o týrané, nechtěné a přestárlé psy či nevyléčitelně nemocné psy. První zařízení svého druhu v Česku založila Iva Volková, která se již nemohla dívat na zvířecí utrpení.  

 „Teprve tady poznávají lásku, plnou mističku a teplo. Když odchází za duhový most, jsem s nimi, držím je do poslední chvíle v náručí. To je to jediné, co pro ně ještě mohu udělat,“ řekla. O své mnohaleté práci s týranými psy teď napsala knihu Příběhy statečných, která v nejbližších dnech vyjde.

Útulku Anidef, v Žimu na Teplicku, založený a provozovaný partou milovníků zvířat, který se krom psů stará také o nechtěné kočky. Spolek se ujal mimo jiné také desítky koček odebraných z neratovické množírny.

Trpěly na záněty horních dýchacích cest, měly zanícené oči a většinou i zkažené zuby. Během kastrace se ukázalo, že některé měly i zánět na mléčných žlázách a nádory a cysty na vaječnících. Teď už jsou všechny vyléčené, připravené odejít do nových domovů.

Co jsou Blesk tlapky

Blesk tlapky je projekt Blesku, který má za cíl spojit všechny slušné pejskaře a tvrdě bojovat proti množírnám, překupníkům a zoomafii. Blesk tlapky usilují o prosazení tvrdého postupu proti těmto šmejdům a tyranům zvířat, podporují také útulky a spolky, pomáhají opuštěným, nechtěným a týraným zvířatům, jejichž příběhy pravidelně přinášejí, sledují jejich vývoj, a to až do šťastného konce nebo do potrestání viníka. Tlapky pomohly během uplynulých měsíců rozkrýt několik množíren, vysvobodit zbídačené psy z otřesných podmínek, představily útulky a spolky po celé České republice.

Společně s europoslancem a předsedou TOP 09 Jiřím Pospíšilem, který se stal oficiálním partnerem projektu, usilují Blesk tlapky o prosazení tvrdého postupu proti šmejdům a tyranům zvířat.

Video se připravuje ...
Další videa