Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rozloučení a díky fanouškům. Biatlonový supersprint vyhráli Moravec a Vítková

Sezona světového poháru v biatlonu skončila o víkendu, ale čeští reprezentanti se ještě předvedli svým fanouškům. Exhibiční mistrovství republiky v supersprintu vyhráli Ondřej Moravec a Veronika Vítková.

Biatlonistky v závěrečném exhibičním supersprintu sezony
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

I když biatlonový areál v Břízkách skrápěl déšť, diváci měli o české reprezentanty zájem. "Strašně si toho vážíme, že i když se úplně nedaří, tak jsou furt s námi. Jsme za to rádi, že máme takové super fanoušky," prohlásila Markéta Davidová. "Tohle je dneska pro ně, že se s nimi můžeme vidět a osobně jim poděkovat," dodal Michal Krčmář.

V nevlídných podmínkách si našlo cestu na sever Čech kolem tisícovky diváků. "Řekl bych, že to bylo na úrovni roku 2018. Shodli jsme se, že návštěva předčila očekávání z pohledu počasí i výsledků v této sezoně, které snad s výjimkou Markéty Davidové a Tomáše Krupčíka nebyly optimální," shrnul mluvčí biatlonového svazu Tomáš Hermann.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se rozloučili se sezonou tradičním exhibičním supersprintem

Po dvou rozjížďkách se jel finálový závod, v němž čekaly na muže i ženy čtyři položky, na které měli k dispozici šest náhradních nábojů. Mužskou kategorii vyhrál Moravec s výrazným náskokem 38,5 sekundy před Adamem Václavíkem. Třetí skončil Michal Šlesingr. Čtvrtým místem se blýskl Jakub Kocián, bronzový medailista z vytrvalostního závodu na dorosteneckém MS.

"Doma už těch závodů máme minimum. Je to milá povinnost, kterou musíme udělat," podotkl Moravec.

Dramatický byl souboj žen, ve kterém bronzová olympijská medailistka Vítková nechala o 1,2 sekundy za sebou nejlepší českou biatlonistku této sezony Markétu Davidovou. S odstupem dalších osmi desetin skončila třetí Eva Puskarčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články