Kreditní karta versus rychlá půjčka

Kreditní karta versus rychlá půjčka

Zapomeňte na kreditní karty a vezměte si rychlou půjčku! V mnoha ohledech je výhodnější. A nezruinuje vás!

Kreditní karta, nebo rychlá půjčka? Toť otázka do pranice. V obou případech se jedná o finanční produkty, které mnoho lidí využívá jak jakousi finanční záplatu, jejímž prostřednictvím do okamžiku, kdy na jejich účet připluje výplata, uhradí nenadálé výdaje. V mnoha ohledech se podobají. Ale i liší. A jsou to právě tyto detaily, pro které se misky vah naklánějí spíše pro rychlou půjčku. Prozradíme vám, o které se jedná.

Rychlá půjčka vs kreditní karta – podobné, ale přeci jiné

Začněme podobnostmi. Jak kreditní karta, tak rychlá půjčka jsou zdrojem omezeného obnosu peněz (spíše nižších než vyšších částek), jež můžete využít prakticky na cokoliv dle svého uvážení. Oba produkty vás na něco vyjdou (nic není zadarmo) a tím, čím za ně zaplatíte, jsou úroky. A oba budete nuceni v krátkém horizontu splatit. Potud ovšem podobnosti končí a nastupují rozdíly. Těch není zrovna málo.  

Rychlá půjčka vs kreditní karta – rychlá cesta k penězům

Rychlá půjčka (můžete se setkat i s názvem půjčka bez doložení příjmu) je rychlou cestou k penězům v hotovosti – odtud také její název. Během pár minut vám na účet přistane konkrétní částka, se kterou od toho okamžiku můžete svobodně nakládat. Z této půjčené částky (v plné výši) pak zaplatíte předem stanovený úrok.

U kreditní karty to je trošku jiné. Ta mívá stanoven tzv. měsíční úvěrový limit, který můžete, ale nemusíte vyčerpat. Úrok pak neplatíte z celého limitu, nýbrž pouze z vyčerpané částky.

Rychlá půjčka vs kreditní karta – pozor na výši úroků!

Z tohoto úhlu pohledu by nezasvěcenému mohlo připadat, že úvěrová karta je výhodnější. Zdání ovšem klame. O výhodnosti či nevýhodnosti čerpání kreditních úvěrů hovoří především výše jejich úroků, jež se většinou pohybuje mezi 18% a 22%! Jsou ovšem známy i případy krátkodobých půjček dosahujících neskutečných 300% úroků!

Rychlá půjčka vs kreditní karta – vyhněte se dluhové pasti!

To jsou půjčky, které hodně lidí přivedly (a bohužel stále přivádějí do dluhové pasti). Pozor tedy na ně! Moc dobře si spočítejte, na kolik vás zapůjčená částka (nestihnete-li ji splatit v bezúročném období), skutečně vyjde. V tomto ohledu jsou nebankovní půjčky s úrokem okolo čtyř procent naprosto bezkonkurenční.

Článek Kreditní karta versus rychlá půjčka byl publikován 27. března 2019 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...