Pato se znovu vrací domů, podepsal smlouvu se São Paulem

27.03.2019, 23:36
Aktuality
Alexandre Pato si po týdnu a půl našel nového chlebodárce. Stále teprve devětadvacetiletý útočník se vrací domů a podruhé v průběhu kariéry oblékne dres São Paula, brazilskému celku se upsal až do konce prosince roku 2022...

Pato si velké jméno udělal především díky působení v AC Milán, jehož barvy hájil pět a půl roku, celkem za něj odehrál 150 utkání a zaznamenal 63 branek. S postupem času ovšem vypadával ze základní sestavy a klíčový podíl na tom měly pravidelné svalové problémy.

Pato proto v lednu 2013 přestoupil do domovského Corinthians a po třinácti měsících zamířil na hostování do São Paula. Následně se dvakrát vrátil do Evropy, kde nejprve vyhořel v Chelsea a poté nenaplnil očekávání ve Villarrealu. Španělský celek na něm alespoň vydělal, fotbalistu totiž koupil za tři miliony eur a po půlroce ho do čínského Tianjin Quanjian prodal za šestinásobek.

V Asii Pato zvládl 60 soutěžních zápasů a nastřílel 36 gólů, než s vedením v polovině března rozvázal spolupráci.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda že nevyšlo to miláno

Reagovat
smazaný uživatel

pripomenulo by mi to staré časy. Omnoho zábavnejší mi ten futbal pripadal vtedy než teraz

Reagovat
smetos

Nostalgie. Mam podobnej problem. Jeste pred par lety sem o fotbale hltal vse co se jen sustlo, po prichodu dom sem zas a znova lustroval fotbalove stranky a paril managera. Po xichtu sem poznal skoro vsechny hrace z top lig, vedel sem kdo vede tabulky strelcu, kdo sestupuje atd. Dneska parkrat denne prolistuju EF, neco zhlednu na soc. sitich a konec. Ted uz vic sleduju jen banik a AC

Reagovat
rossoneri89

To ide hlavne vekom, už máš iné priority... Ja to mam podobne, denno denne som sledoval články o AC, prekladal som si články z Milannews len aby som vedel niečo viac aj keď len to kto v ten deň trénoval a kto nie, sledoval som aj iné ligy..... dnes to nie je také intenzívne aj keď AC sledujem stále

Reagovat
smazaný uživatel

Ja už futbal ani nepozerám , lebo sa pritom len vytocim (ako môžu mať tí zmrdi také platy, hovno hrajú , nerobia kľučky ,nepalia z diaľky , atď atď...)

Reagovat
widlak

Přesně tak, dřív jsem sledoval vše, co bylo v televizi, ale dneska už mě nějak pohled na umírající herečky moc nebere. Takže mě ani nemrzí, že je fotbalu v televizi méně.

Navíc, dřív jsem si říkal, že jednou budu mít syna a s ním budu chodit na fotbal a bude taky kopat. Teď už syna mám a doufám, že fotbal nikdy hrát nebude. Samozřejmě to bude jen a jen jeho rozhodnutí, ale raději bych, kdyby si zvlil jiný sport, který ho naučí respektu a slušnosti. A také sport, kde bude mít lepší vzory.

Reagovat
smazaný uživatel

top koment, hlavne ten koniec ale myslim si ze napr 20 rokov dozadu to nebolo az take zle, bolo viac respektu, gentlemanov na ihrisku. Az casom to vsetko skazili. Vonkajsie vplyvy ale aj samotni hraci, nova generacia buzien, cest vynimkam. Dnes sa ferovost a ine prejavy totalne vyzdvihuju pritom by to mala byt samozrejmost

Reagovat
smazaný uživatel

ono se to hodně srovnává, ten rozdíl mezi fotbalovýma školama se začíná zúžovat, také pociťuji něco podobného, a to mi nani ani 22

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna dneska jsme tohle také řešili. Na střední jsem fotbal strašně žral, stále hrál nějaké fotbalové hry, koukal na zápasy a měl o fotbale mnohem větší všeobecný přehled. Dneska už si kolikrát ani nepustím LM protože mi to nepřijde tak atraktivní jako dřív.

Reagovat
Whitemedia

Ze všech jeho fotek vybrat zrovna tu s modrým dresem, ve kterém nedostal žádnou šanci.. U Falcaa je to jasné, ten byl nonstop zraněný.. ale Pato a před pár lety i Quaresma, mohli dostat alespoň nějaký prostor, když už se teda přiváděli na hostování..

Reagovat
FC Porto FC

Quaresma v Chelsea, to byla zajímavá story, to už je taky let

Reagovat
Nikikrew

Ja som aj zabudol ze u vás bol

Reagovat
kiciN

Taky se mi rozsvitilo s tou fotkou

Reagovat
hyper01

U obou mě mrzí, že nedostali prostor...

Reagovat
luismiksak

Pacient

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea ho zničila...

Reagovat
Salfovic

Stejně jako Jarošíka.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
zlatan-legend

Nebo Smertina

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Super, díky

Reagovat
Lacko_Boh

wow, to je neuveritelne aky je vo futbale bordel

Reagovat
Pablos

a to ani nevíš všechno ....že ho fakt poslali domu nakonec

Reagovat
Blasphemer

cenim

Reagovat
eder

Patologická kariéra...

Reagovat
smazaný uživatel

Patolizal paty

Reagovat
smazaný uživatel

Těhle těch brazilských kometek bylo, co se jim předpovídala kariéra alá Messi a nakonec skutek utek..

Jak se jmenoval takovej ten jak za něho dala Sevilla před lety strašněj ranec?

Reagovat
Bucky

Myslíš Luise Fabiana? Ten nebyl zrovna mladá kometa a propadák to taky nebyl, odehrál pár solidních sezón a pak odešel za podobné peníze do Brazílie...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to spíš Ganso? Ten byl v nějakém FM lepší jak Neymar, když byli oba v Santosu ještě. Luis Fabiano nikdy supertalent nebyl a stejně byl na Sevillu skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ganso

Reagovat
smazaný uživatel

Nevzpomenu si na jméno ale asi Denilson

V roce 1998 příchod za 31,5 mil.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Betis a myslím tím dal přestupový rekord v té době

Reagovat
Kily

Reagovat
Kucka

to byly brutální prachy na tu dobu

Reagovat
king23

No on i Adriano měl být minimálně druhý Ronaldo v době kdy válel za Inter, pak přišly večírky, party, chlast a za rok nikdo nevěděl, že existuje

Reagovat
Bucky

Velká škoda, že se ho držela zranění. Fotbal rozhodně hrát umí a bylo vidět, že se jím fakt baví. I v Číně, kde na to spousta hráčů dlabe, si to fotbalově užíval a obránce si fakt vychutnával. I dnes by podle mě pořád měl na solidní evropský klub, ale asi se toho jeho zdraví většina klubů bojí. A třeba i jeho samotného už honba za úspěchy a penězi nebaví, z Číny má vyděláno a teď se jede bavit fotbalem domů.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně zazděný talent

Reagovat
pantondavo

Za jeho uprkovej gol proti barce

Reagovat
rossoneri89

Legendárny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
REPLIKATOR

Měl na víc.

Reagovat
DieFohlenBMG

Pato se vrací jak Lassie

Reagovat
m.sali

OT: OLE at the wheeel!

Reagovat
wyqinac

ja na nej porad vzpominam z PES asi 2010 nebo 2011, kde jsem ho jako nadejnyho mladika kupoval skoro vsude, byl tam fakt dobrej a dneska..

Reagovat
bobis21

on byl skvělý i v realitě. Do serie A vletěl neskutečně. Bohužel to tělo nevydrželo no ...

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten jeho gol v Barcelone, kdy jim utekl jak malym kluk, to nejde zapomenout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele