Úspěch českého filmu: Mars získal na festivalu v Miami dvě ceny

Ocenění pro film Mars

Úspěch českého filmu: Mars získal na festivalu v Miami dvě cenyNOVÉ
Snímek Mars získal na Mezinárodním festivalu sci-fi filmů hned dvě ocenění v kategoriích nejlepší mužský herecký výkon a vizuální zpracování. Foto:

Zdroj: Produkce filmu Mars

6
Panorama
Echo24
Sdílet:

Prestižního ocenění se dočkal český film Mars režiséra Benjamina Tučka, který měl premiéru na loňském MFF Karlovy Vary. Na Mezinárodním festivalu sci-fi filmů MISCIFI v Miami získali cenu za nejlepší mužský herecký výkon Tomáš Jeřábek a film ovládl i kategorii vizuálního ztvárnění. Ocenění převzal za tým vesmírný architekt Ondřej Doule, který působí jako profesor na Florida Institute of Technology a spolupracuje s NASA.

Příběh filmu se odehrává v situaci, která připomíná kdysi ambiciózní, ale dávno zapomenuté plány na osídlení planety Mars. Jejich připomínkou zůstala pouze opuštěná základna obývaná osamělým robotem. Ticho a klid rudé planety naruší až česká posádka financovaná ze soukromých zdrojů, jejíž členy na misi dovedly důvody více než rozdílné. Mecenáš výpravy by třeba rád své snoubence splnil přání a oženil se s ní na Marsu.

ČTĚTE TAKÉ: Češi na Marsu. Do kin jde film, který vznikal v unikátních podmínkách

Snímek vítězstvím potvrdil současný kinematografický trend LoFi Sci-Fi, kdy filmy zobrazují život ve vesmíru bez přidaných digitálních efektů a lidskou existenci na jiných planetách popisují s důrazem na běžný, každodenní život. Kromě účasti v soutěžích mezinárodních festivalů v Cottbusu a Braunschweigu bude film Mars reprezentovat Českou republiku i na Mezinárodním filmovém festivalu GoEast ve Wiesbadenu. Film je ke stažení na iTunes a DAFilms.com.

Foto:

FOTO: Blue Gekko

Mezinárodní festival sci-fi filmů se v Miami koná od roku 2014. Kromě promítání filmů a udílení cen organizátoři připravují workshopy, prezentace a podobné akce s tematikou science fiction pro všechny, ať už skalní fanoušky nebo lidi, kteří se o žánr zajímají jen tak okrajově.

Benjamin Tuček natočil v roce 2002 svůj hraný debut Děvčátko. S Markem Najbrtem a Robertem Geislerem je scenáristou filmů Mistři, Protektor a Polski film. Je spoluautorem satirického seriálu Kancelář Blaník o fiktivním pražském lobbistovi a spolupracoval i na filmu Prezident Blaník. Připravuje film Radio Stalin o známém pražském Radiu 1.

Herec Tomáš Jeřábek ve vesmírném kostýmu předával jednu z cen na sobotním galavečeru Český lev.

Foto:

Herec Tomáš Jeřábek ve vesmírném kostýmu předával jednu z cen na galavečeru Český lev

Foto: produkce Český lev

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články