Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Exhibiční biatlonový supersprint v Břízkách vyhráli Moravec a Vítková

Exhibiční mistrovství republiky v biatlonovém supersprintu vyhráli Ondřej Moravec a Veronika Vítková. Všichni reprezentanti se společně s nejlepšími juniory a dorostenci tradičně loučili se sezonou v Jablonci nad Nisou, kam za nimi i v nevlídném počasí dorazili čeští biatlonoví fanoušci.

Po dvou rozjížďkách se jel finálový závod, v němž čekaly na muže i ženy čtyři položky, na které měli k dispozici šest náhradních nábojů. Mužskou kategorii vyhrál Moravec s výrazným náskokem 38,5 sekundy před Adamem Václavíkem. Třetí skončil Michal Šlesingr. Čtvrtým místem se blýskl Jakub Kocián, bronzový medailista z vytrvalostního závodu na dorosteneckém MS.

Drama u žen

Dramatický byl souboj žen, ve kterém bronzová olympijská medailistka Vítková nechala o 1,2 sekundy za sebou nejlepší českou biatlonistku této sezony Markétu Davidovou. S odstupem dalších osmi desetin skončila třetí Eva Puskarčíková.

I když biatlonový areál v Břízkách skrápěl déšť, diváci měli o české reprezentanty zájem. "Řekl bych, že to bylo na úrovni roku 2018. Shodli jsme se, že návštěva předčila očekávání z pohledu počasí i výsledků v této sezoně, které snad s výjimkou Markéty Davidové a Tomáše Krupčíka nebyly optimální," řekl ČTK mluvčí biatlonového svazu Tomáš Hermann.

Nejhorší MS od roku 2011

Davidová jako jediná v individuálních závodech Světového poháru vystoupila na stupně vítězů (4x) a jednou to dokázala ženská štafeta. Mistrovství světa v Östersundu bylo pro Čechy výsledkově nejhorším šampionátem od roku 2011.

Autoři | Foto

Štítky Sport, biatlon, břízky, závod, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Jablonec nad Nisou, Markéta Davidová, olympijské hry, Michal Šlesingr, Adam Václavík, Eva Puskarčíková, Tomáš Krupčík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Exhibiční biatlonový supersprint v Břízkách vyhráli Moravec a Vítková  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.