Řidič si krátil cestu přes staveniště, zapadl do betonu mezi kolejemi

  10:58
Řidič osobního auta si chtěl ve středu večer zkrátit cestu přes tramvajové koleje v Českomoravské ulici v Praze 9. Ignoroval ale, že vjíždí na staveniště, v němž je prostor mezi kolejemi čerstvě zalitý betonem. Do pomalu tuhnoucí hmoty zapadl.

Řidič vjel s autem na opravovaný úsek tramvajové trati v ulici Českomoravská v Praze, kde zapadl do čerstvého betonu (28.3.2019) | foto: DPP

„Dopravní podnik v rámci opravy přejezdu Českomoravská - Freyova připravoval zkrácení uzavírky tak, aby během páteční odpolední špičky projížděla autobusová i automobilová doprava již bez omezení. Tento předpoklad byl reálný do doby noční mimořádné události, kdy do přejezdu i přes osazené dopravní značení vjelo osobní auto,“ informovala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Řidič jel ve směru k metru Vysočanská a přitom se rozhodl přejet přes koleje, kde však nakonec zapadl a z místa se sám nemohl dostat.

Auta v čerstvém betonu

Vyprostit ho přijel až jeřáb dopravního podniku.

Kvůli tomuto incidentu musí dopravní podnik uzavírku prodloužit, vyskytly se však i další komplikace.

„V souvislosti s řešením uvedené mimořádné události bylo zjištěno i pochybení externího dodavatele betonové směsi. Ta neměla dostatečné parametry pro návazný postup prací,“ dodala Řehková.

Otevření přejezdu je teď plánované na sobotu 30. března ráno.

Podobná nehoda se stala loni v listopadu v Ústí nad Labem, kde nepozorný řidič osobního auta přehlédl značení a vjel do vyfrézovaného místa na silnici, které bylo čerstvě zalité betonovou směsí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: