Do Valašské rally vyrazí jednaosmdesát soutěžních posádek

Tomáš Plachý, 28. března 2019, 12:11 Google+

Program 38. ročníku KOWAX Valašské rally ValMez je v plném proudu. Pořadatelům se prezentovalo 81 dvojic, tento počet lze také očekávat na slavnostním startu v pátek 29. března v 17 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Účastníci měli možnost během prezentace absolvovat i administrativní přejímku, čehož využila většina startovního pole. Vůbec první nahlášenou dvojicí byli Štěpán Zabloudil s Danem Vodičkou, kteří osedlají vůz Ford Fiesta R5. Na opačném konci statistiky prezentovaných se objevili olomoucký Tomáš Knápek a kroměřížský Ondřej Bisaha.

Postupně se v prostorách Autocentra Lukáš vystřídala kompletní česká i slovenská špička, z prioritních jezdců se nakonec pořadatelům omluvili jen bratři Melichárkovi (st. č. 11). Ti byli přihlášeni s jedním z vozů specifikace WRC. Počet vozů specifikace R5 tak nadále zůstává na číslovce 26.

Celkový počet omluvenek nakonec narostl na čtyři. Kromě Melichárka budou ve Valašském Meziříčí chybět i Josef Hartmann (st. 47), Andrzej Borkowski (st. č. 50) a Robert Čonka (st. č. 79).  

Prezentace rovněž zaplnila bílá místa na seznamu přihlášených. Se Zbyňkem Ballerem pojede Richard Lasevič, s Milanem Obadalem Jaroslav Novák, vedle Karla Macka Vít Baďura, s Jiřím Lichovníkem Martina Picková a vedle Pavlíny Tydlačkové se objeví František Kubů. Dvaatřicet dvojic bude na Valašce bojovat o mistrovské body do slovenského šampionátu, pětatřicet posádek se registrovalo do úvodního klání Tatransko-Valašského poháru.

Soutěžící aktuálně pokračují v seznamovacích jízdách, večer je čeká poznávání trati úvodního testu Auto Kelly Arena ValMez. Zítra bude program pokračovat technickou přejímkou, shakedownem na polygonu v Kopřivnici (od 11 hodin). Páteční program uzavře slavnostní start v 17 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí a následně úvodní městská rychlostní zkouška ValMez.

Informačním kanálem 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 je postupně aktualizovaná internetová stránka www.valasskarally.cz. Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu soutěže Valašská Rally ValMez.

 

Vytisknout

Diskuze: Do Valašské rally vyrazí jednaosmdesát soutěžních posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Test Filip Mareš

Test Filipa Mareše před Valašskou rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud