Karlínské divadlo odhalilo výrobní tajemství svých muzikálů. Jak se to dělá?

Nevšední muzikálovou revue připravilo Hudební divadlo Karlín. Představením Jak se dělá muzikál zacílilo nejen na mladé diváky a vtipně představilo zákulisí vzniku každého muzikálu. Scénář napsal Antonín Procházka, který se ujal i režie.

Po premiéře muzikálu Antonín Procházka řekl: „Já jsem součást toho představení. Provázím diváky celým představením. Takže jak se muzikál líbí, nám musí říci diváci. Při premiéře jsem viděl, že se dospělí bavili, tak jsme zvědaví, jak bude reagovat mládež. Už aby dorazili.“

„Jak se dělá muzikál“ využívá hudby, scény a kostýmů z muzikálů hraných v HDK a herci krok za krokem předvedou, jak se od nápadu, přes casting a zkoušky rodí nablýskaný muzikál se spoustou krásných kulis, kostýmů, písniček a tanečních čísel.

Herečka a zpěvačka Dominika Býmová o tom ví své.„Jsem šťastná, že se nám premiéra takto povedla. Na podiu jsme slyšeli, jak se diváci v bavili. To je pro nás herce velmi důležité. Když zkoušíte před prázdným sálem, nemůžete vědět, jak budou lidi reagovat. S Bárou Šampalíkovou hrajeme alternující se herečky a naštěstí to v reálu mezi námi není tak, jak to vidíte na podiu. Ale stává se, že si alternace nesednou. Sešli jsme se tu dobrá parta, sami se tím představením bavíme. A určitě si každý do té hry přidal i nějaký vlastní fór, těch srandiček ze zkoušek máme všichni hodně.“

Do tajů muzikálu zasvětí diváky Hudebního divadla Karlín Iva Pazderková, Bára Šampalíková, Dominika Býmová Ines Ben Ahmed, Václav Noid Bárta, Martin Písařík, Denny Ratajský, Ivo Hrbáč a režisér Antonín Procházka.

Foto: Herminapress

reklama

reklama