LIPNO NAD VLTAVOU: Kapela Pilot Season dobývá hudební svět, uspěla v populárních...

LIPNO NAD VLTAVOU: Kapela Pilot Season dobývá hudební svět, uspěla v populárních cenách Anděl

 

V minulých dnech vibrovalo Lipensko v rockovém rytmu. A to doslova! Vysloveně lipenská kapela Pilot Season byla nominována na populární hudební cenu Anděl v kategorii rocková hudba. Vítězství kluci sice nebrali, i tak se ale jedná o obrovský úspěch. Vždyť ve stejné soutěži byly v jiných kategoriích nominovány skupiny jako Monkey Bussines nebo Lucie.

„Byli jsme naprosto v šoku, v nádherným šoku. Dozvěděli jsme se o nominaci skrz posty hudebních médií na Facebooku a skrz email, který nám přišel. Na začátku jsem tomu nemohl uvěřit, protože tahle příčka byla vždycky úplně jinde a mimo náš dosah. Z Vyššího Brodu na nominaci Anděl? Docela hustý,“ směje se zpěvák a bubeník Otomar Novotný, jeden ze zakladatelů kapely.

Vedle Novotného, který je z Vyššího Brodu, je dalším členem kapely zpěvák Aleš Stoiber z Českého Krumlova, dále dva kytaristi Matěj Selucký z Horní Plané, Michael Marek z Vyššího Brodu a basista Martin Čadek, který také bydlí v Horní Plané. Pětičlená chlapecká kapela uspěla se svým debutovým albem s názvem „A Deep Dive“ „Na dlouhohrajícím albu šikovně balancují na hraně punk-rockové či pop-punkové rozmařilosti a grungeové zadumanosti.“ píše se o kapele, která je momentálně ve stádiu hibernace. „V naší muzice jde slyšet vliv hned několika hudebních žánrů a proto je složitý to zvládnout zaškatulkovat do jednoho stylu. Proto ho nejčastěji nazýváme alternativním rockem,“ říká Novotný.

Kapela spí z toho důvodu, že ústřední dvojka Aleš Stoiber a Otomar Novotný nabírá zkušenosti v Anglii. Podle nich posluchačská základna a celkově zaměření hudebního byznysu v ČR preferuje trochu odlišnou muziku, než o kterou se snaží Pilot Season. „To není stěžování si, ale konstatování faktu. Chceme dělat naší muziku na full time a proto jsme logicky museli přesídlit tam, kde je aspoň nějaká šance si tohle splnit. Zbytek kluků nadšení z toho kroku nesdílelo,” dodává Novotný.

(pp)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře