V Ostrově si zájemci díky QR kódu udělají selfie se šlechticem Šlikem

  14:32
Přiblížit historii města prostřednictvím moderních technologií si vytkl za cíl projekt, který připravují v Ostrově na Karlovarsku. Multimediální prezentace je určená pro chytré mobily. Na vybraných místech se po načtení QR kódu na displeji telefonu objeví animace přibližující historii města.

„Například na Rastattském náměstí se zobrazí Štěpán Šlik, který bude vyprávět o svém působení na ostrovském zámku i v Jáchymově,“ uvedl ostrovský místostarosta Marek Poledníček.

Zajímavostí této zastávky je, že si lidé budou moct udělat se Štěpánem Šlikem i selfie.

Další tři zastávky budou v Zámeckém parku, v klášterním areálu a na Staré radnici. „Tam se před diváky objeví fiktivní jednání městské rady,“ doplnil místostarosta.

Celý projekt vyjde na 700 tisíc korun, díky dotacím za něj radnice zaplatí jen 130 tisíc. „Spustit jej chceme příští rok v červnu na akci Den pro Ostrov,“ dodal Poledníček.

Už při zahájení letošní lázeňské sezony by se pak na virtuální prohlídku vybraných objektů mohli vydat návštěvníci Karlových Varů.

„Jako pilotní projekt chystáme virtuální prezentaci Mlýnské kolonády a ještě jednoho objektu, který zatím nemáme vytipovaný,“ prozradil autor projektu Pavel Bouška.

Cílem je vytvořit v Karlových Varech dvě až tři stezky, kde by na sebe virtuální prohlídky jednotlivých objektů přímo navazovaly.

Pilotní část virtuálního průvodce městem přijde na půl milionu korun. „Musíme vybudovat celý systém, na který se pak bez větších problémů mohou nabalovat další místa v Karlových Varech,“ dodal Pavel Bouška.