Hlavní obsah

Zabijácký hmat, který byl pokusem o vraždu, tvrdí advokát Hušbauera ležícího stále na jipce

Praha

Pokus o vraždu, i tak může policie vyhodnotit drsný atak gólmana Radlíku Jana Č. proti hráči rezervy Hvozdnice Janu Hušbauerovi, k němuž došlo během víkendového utkání fotbalové III. třídy okresu Prahy západ. „Policie dnes poprvé mého klienta vyslechne. Samozřejmě v přítomnosti ošetřujícího lékaře. Pak bude záležet na jejích závěrech a státním zástupci,“ potvrdil pro Sport.cz advokát Julius Kramarič, že jeho klienta čeká první výslech.

Foto: archiv Jan Hušbauer

Zraněný fotbalista Jan Hušbauer v nemocnici.

Článek

Bratr fotbalisty pražské Slavie leží stále na jednotce intenzivní péče v pražské nemocnici v Krči. Právě tam se známý pražský advokát od lékařů dozvěděl, jakého brutálního hmatu použil útočník proti jeho klientovi při incidentu, k němuž došlo v samém závěru soutěžního zápasu v Radlíku.

„Jsem z toho otřesen, nikdy během své advokátní praxe jsem se s něčím podobným nesetkal. A Honzův táta je stále špatný, když slyšel, že synovi šlo o život a jen promptní pomoc hráče Radlíku a rychlý zásah lékařů zabránil nejhoršímu a zachránil mu život. I tak hrozí, že můj klient může nést trvalé následky," potvrzuje Kramarič, že si gólman Radlíku počínal jako zabiják protřelý těmi nejdrsnějšími válečnými konflikty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slavnější z bratrů Hušbauerových v dresu Slavie.

„Jde skutečně o hmat, který cvičí a používají příslušníci speciálních vojenských jednotek. Chytit protivníka zezadu za krk, zmáčknout mu ukazovákem a prostředníkem ohryzek a paralyzovat ho. Nebo zabít. Něco takového se děje opravdu jen na frontové linii. Anebo při likvidací teroristy střílejícího do davu," potvrdil Julius Kramarič, že jeho informace se shodují s tím, jak atak hodnotí lékaři.

„Přitom toho hmatu použil brankář, který je zároveň zápasníkem MMA a ví, že tyto chvaty jsou zakázány i v kleci. Nebýt hráče domácího mužstva, který Honzovi vymáčkl ohryzek zpátky, mohla následovat smrt."

Útočník, který je nejen zápasníkem MMA, ale prý i členem tvrdého jádra sparťanských ultras, zaútočil na Jana Hušbauera údajně i proto, že jeho bratr Josef přestoupil po návratu z hostování v italském Cagliari v lednu 2016 ze Sparty do Slavie, největšímu letenskému rivalovi.

„Motiv, který se mi vysloveně hnusí," nechápe Kramarič, který teď musí čekat na šetření a další kroky policie a státního zástupce. „My v této fázi žádné podniknout nemůžeme, jsme ale samozřejmě připraveni ve všem spolupracovat."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články