...

... Zdroj: iStock.com

Jak tvořit lepší Stories na Instagram? Stáhněte si tyto aplikace!

Jaké jsou nejlepší aplikace na úpravu takzvaných Instastories, tedy příspěvků, které lze na Instagramu vidět jen vždy po dobu 24 hodin? Nechte se inspirovat. 

Jaká psychologie se skrývá za úspěchem Insta Stories? Zatímco každý tvůrce instagramového účtu si pečlivě hlídá svůj „feed“, tedy obrázky, které ukazuje světu natrvalo, Insta Stories, které jsou k vidění jen na 24 hodin, jsou méně „vypěkněné“, zato mnohem spontánnější. V tom je jejich půvab. Jsou to snímky, které „skončily na podlaze ve střižně“. Dávají nahlédnout do zákulisí. Jak je můžete vylepšit?

UNFOLD

Tato aplikace je velmi snadná a hlavně minimalistická. Pokud upřednostňujete nenásilné koláže, do kterých vám stačí nahrát tři fotografie a přidat popisek, stahujte Unfold. K výběru máte několik layoutů, díky kterým se vám koláž hned sestaví.

STORYART

Máte-li raději barevnější a živější obrázky, zkuste StoryArt. Líbí se mi, že aplikace nabízí několik již přednastavených barevných layoutů. Každá koláž má své téma – můžete vytvořit koláž s jemným fialovým levandulovým tématem nebo celou koláž ladit do růžového stylu.

LIVECOLLAGE

Za mě asi jedna z nejživějších aplikací na úpravu a přípravu koláží. Na výběr je tolik layoutů, že nebudete nakonec vědět, který si zvolit. Oceňuji předem nastavený náhled – nejprve můžete vybrat třeba čtyři fotky a v živém náhledu se vám zobrazí dané fotky ve všech layoutech a vy si můžete vybrat, ve kterém se vám nejvíce líbí. Dále si můžete pohrát jak se samotným textem – výška, šířka, styl písma či barva, tak s barvou pozadí, efekty, ale i přidanými samolepkami.

Doladění na Instagramu

Uložené koláže si pak jednoduše nahrajete na svůj účet. Chcete-li si ještě více pohrát s fotkou, určitě doporučuji zavítat do složky GIF, kde objevíte několik srandovních, nejenom kreslených animací v souladu s daným tématem. Do vyhledávače stačí napsat například „spring“ a hned uvidíte, jaké oživení vám Instagram nabídne.

Článek vyšel v březnovém čísle časopisu Moje psychologie. Aktuálně je na stáncích dubnové vydání s Bárou Nesvadbovou na titulce. Objednat si ho můžete i přes www.ikiosek.cz.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie