Hlavní obsah

Elvis Presley v životopisném filmu, manažera má hrát Tom Hanks

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tom Hanks jedná o roli manažera Elvise Presleyho Toma Parkera. Film, který chystá Baz Luhrmann pro studio Warner Bros, zatím nemá oficiální název.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley

Článek

Hudební filmy jsou v posledních letech silným trendem. Elvis naváže na trhák Bohemian Rhapsody o Queen či na film o britském zpěvákovi Eltonu Johnovi, který brzy vstoupí do kin.

Baz Luhrmann napsal scénář o králi rokenrolu s Craigem Pearcem. Manažer Tom Parker objevil Elvise Presleyho a zásadně ovlivnil jeho kariéru, pomohl se smlouvou u RCA a dalšími úspěchy.

Foto: Vertikal Ent.

Tom Hanks ve filmu Akta Pentagon: Skrytá válka.

Zatím není jasné, kdo bude hrát ikonickou roli Elvise. Bylo by vhodné, aby herec nebyl zatížen slavnými rolemi z minulosti. Luhrmann už se nechal sylšet, že hledá nováčka a setkal se s několika adepty. Zatím je projekt v rané fázi. Režisér doufá, že by se produkce mohla rozjet už tento rok.

Elvis byl největší bělošskou rokenrolovou hvězdou všech dob. Kombinoval spirituál, blues, country a rock svérázným způsobem a doplňoval to tanečními kreacemi, které v 50. letech považovali za šokující a nemravné. Jeho hity Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Heartbreak Hotel, Hound Dog či Love Me Tender se hrají dodnes. Počet prodaných nosičů Elvise Presleyho už nelze spočítat, některé zdroje uvádějí stovky milionů, některé miliardu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám