Sociální sítě
Nahoru

Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z mužů se nakonec radoval z vítězství?

Gastronomický festival v jednom z nejpopulárnějších obchodních center u nás zpestřila podívaná s nejlepšími šéfkuchaři u nás – Mirkem Kalinou, Markem Raditschem a Markem Fichtnerem. Přede všemi pány přistály tři stejné suroviny – telecí svíčková, chřest a smrž. Start započal ani ne hodinový souboj, pouhých 45 minut měli šéfkuchaři na přípravu pokrmu. Aby na to pánové nebyli sami, každý z nich si vylosoval vylosoval svoji asistentku z řad známých tváří.

Marku Kalinovi stála po boku herečka Jitka Schneiderová, s níž upekl telecí svíčkovou s omáčkou ze smržů a orestovaným zeleným chřestem. Druhou dvojici vytvořili Marek Raditsch a zpěvačka Marta Jandová. Ti nechtěli vařit, a tak zvolili telecí tatarák s teplou smetanovou omáčkou s pažitkou, se šalotkou, smrži a creme fraiche. Netradičně místo topinek nachystali chipsy z vepřové kůže. Poslední tým – Marek Fichtner a moderátorka Renáta Czadernová – překvapili svíčkovou s chřestovým velouté s medvědím česnekem. Mimochodem, jako jedniní si vybrali chřest bílý.

Souboj to byl napínavý, ale samozřejmě přátelský. O výsledku rozhodla porota tvořená z návštěvníků obchodního centra Chodov a výsledek byl opravdu těsný. Nakonec vyhrál tým Marka Kaliny a Jitky Schneiderové, ale bylo to vlas. Vlastně o pouhý hlas.

 

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.