Pneurevue.cz » Aktuality » Průmysl » Kraiburg loni úspěšný

Kraiburg loni úspěšný

 
Kraiburg

pátek, 29. března 2019

Společnost Kraiburg Austria zaznamenala v roce 2018 navzdory všem turbulencím na trhu pozitivní vývoj. Dosáhla obratu 75 milionů eur , což znamenalo meziročně 12procentní nárůst. Na kladném výsledku se podepsal především růst poptávky po prémiových směsích na výrobu tzv. teplých protektorů. Souběžně se podařilo udržet i prodej vulkanizovaných běhounů řady K_plus, K_base a K_tech pro protektorování za studena. Společnost Kraiburg zpracovává ročně více než 25 000 tun kaučuku pro divizi „Tyre Applications“ (protektorovací materiály a směsi na výrobu nových pneumatik) a vyrobí ročně více než 1250 kilometrů běhounů. To odpovídá vzdálenosti ze Salzburgu od Londýna!

 

Zatímco hornorakouská společnost investovala v roce 2017 miliony eur, mimo jiné do instalace nové směšovací linky, v roce 2018 se zaměřila na optimalizaci vnitřních procesů i služeb pro zákazníky. „Protektoráři potřebují veškerou podporu, kterou mohou dostat,“ vysvětluje Stefan Mayrhofer, zástupce generálního ředitele společnosti Kraiburg Austria. „To je důvod, proč děláme vše, co je v našich silách, abychom optimalizovali služby našim partnerům,  a jsme velmi rádi, že jsme byli schopni zintenzivnit stávající vztahy a aktivovat nové.“ Kraiburg  má zástupce na všech evropských a některých mimoevropských trzích. Klíčovými trhy jsou Německo, Francie, Spojené království, Itálie, Švédsko a Polsko.

2019 - Optimismus a nové výzvy
Společnost Kraiburg Austria vzhlíží do letošního roku s důvěrou. „Jsme přesvědčeni, že antidumpingová opatření, která EU přijala v listopadu minulého roku proti dovozu levných pneumatik z Číny, se plně projeví v následujících měsících,“ komentuje obchodní manažer Holger Düx. „Statistika dovozu ukazuje pro rok 2018 pokles o 50 %, což odpovídá potenciálu více než dvou milionů pneumatik. Předpokládáme, že protektory, které v uplynulých letech značně utrpěly právě kvůli dovozu levných pneu z Číny, z této situace vytěží. “ Vedení společnosti Kraiburg  si uvědomuje rizika  Brexitu, zejména kvůli související právní nejistotě. Velkou výzvu vidí také v dalším vývoji v Turecku - na trhu, který má pro společnost Kraiburg  velký strategický význam a ve které má společnost silné zastoupení díky dlouholetému partnerství s distribučním partnerem Tatko-Lastik.

Růst na španělském trhu

Kvalitní protektory Kraiburg v kombinaci s rozsáhlou technickou podporou postupně přesvědčují nové obchodní partnery a koncové uživatele ve Španělsku: Například společnost REDIGAL používá dezény z Horního Rakouska téměř dva roky. Zkušená protektorovací společnost se sídlem v Galicii a sousedních provinciích Asturie, León a Zamora si se značkou Kraiburg velmi úspěšně rozšířila svůj prémiový segment. Španělsko se tak stává pro Kraiburg novým strategickým trhem.

Ilustr. foto

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz