Keith Flint si vzal život ve svém domově, když mu bylo pouhých 49 let. Jeho tělo bylo nalezeno bez známek života 4. března. I přes přivolání záchranářů už mu nebylo pomoci. Byl prohlášen za mrtvého přímo na místě. Objasnění, co se s Keithem stalo, přinesl jeho kamarád a kolega z The Prodigy Liam Howlett.

Zprávy jsou pravdivé, nemohu uvěřit, že to říkám, ale náš brácha Keith si vzal během víkendu život. Jsem otřesený, ku**vsky rozzlobený, zmatený a mám zlomené srdce. Odpočívej v pokoji, brácho,“ napsal Howlett, který založil formaci The Prodigy společně se čtyřmi dalšími kamarády v roce 1990.

Tisíce lidí na pohřbu

Obřadu se účastnily tisíce lidí, které měly pokyny zůstat před kostelem, kde byl přenášen samotný obřad na velkých obrazovkách. Celý pohřeb se nesl v duchu poselství, které varuje před sebevraždou mužů pod 50 let. Fanoušci sice popíjeli pivo, ale přinesli i květiny a plakali nad ztrátou svého hrdiny. Keith pro ně moc znamenal.

K překvapení všech dorazila na pohřeb i Keithova odloučená manželka Mayumi Kai. Spekuluje se, že právě kvůli ní si vzal známý bouřlivák život. Nechtěla se k němu totiž vrátit. Rakev do kostela pomohl donést Keith Palmer známější jako Maxim - kámoš Flinta z The Prodigy. Liam Howlett přišel na pohřeb s ikonickým páskem, který jeho zemřelý parťák nosil na koncertech. 

 

Fotogalerie
90 fotografií