Novým starostou Moldavy je Michal Cuc. Držela se i minuta ticha
Jediný, kdo měl na posledním zasedání moldavských zastupitelů důvod k úsměvu, byl nově zvolený starosta Michal Cuc (uprostřed). Místostarostka Eva Kardová (po pravici Michala Cuce), unikla odvolání o jeden hlas. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Moldava – Březnové zasedání zastupitelů Moldavy, konané ve středu 27. března, původně hrozilo tím, že ve vedení obce nezůstane kámen na kameni. Marcel Münzerberger rezignoval 8. března na funkci starosty a 12. března se vzdal i zastupitelského mandátu. Mezitím na obecní úřad podali zastupitelé z volební strany Pro Moldavu a Nové Město, v čele s bývalým starostou Jaroslavem Pokem, žádost o odvolání místostarostky Evy Kardové.

Začátek zasedání byl věnovaný minutě ticha za zastupitele Vlastimila Teplého, který 7. března zemřel. Jeho mandát připadl Ivetě Boudišové. Ta měla na zastupitelstvu složit slib, ale ze zasedání se omluvila. Další uvolněný zastupitelský post, tentokrát po starostovi Münzbergerovi, převzala Miluše Svitáková. Na rozdíl od své kolegyně na zastupitelstvo přišla a slib složila.

Hlavním bodem zasedání bylo avizované odvolání místostarostky Evy Kardové. Jako jeden z důvodů navrhovatelé uvedli, že jim místostarostka neumožnila nahlížet do zápisů ze zasedání. Zaznělo také, že zápisy měly být dodatečně účelově upravované a zvukové záznamy, pořizované na zasedáních, vymazané. Zastupitel Michal Cuc navrhl, aby všechny zápisy z minulého roku dostal na stůl kontrolní výbor. Na to zareagoval jeden z navrhovatelů odvolání, Luboš Proněk. Opakoval, že jsou zvukové záznamy vymazané, a zápisy tak není podle čeho kontrolovat.

Došlo k hlasování a Eva Kardová na základě jeho výsledků ve funkci místostarostky zůstává. Odvolání ze své funkce unikla o jeden hlas. Podobně dopadla i volba nového starosty za odstupujícího Marcela Münzerberga. Zastupitel Jakub Pěkný navrhl do funkce Michala Cuce. Jediný návrh prošel těsně o jeden hlas a Michal Cuc se tak stal v rekordně krátkém čase, od loňských listopadových voleb, už druhým starostou Moldavy.

Místostarostka Eva Kardová nám k obvinění, vzneseným proti ní, po zasedání řekla, že nařčení o naznačované manipulaci odmítá. Dodala, že jde o snahu zdiskreditovat její osobu. Podobné snahy, jak dodala, se objevily už v předvolebním období. Podle Kardové se bývalé vedení obce nedokáže smířit se svojí porážkou. „Velký problém vidím i v celkově špatné politické kultuře, čehož jsme ostatně svědky dennodenně i na těch nejvyšších místech,“ poznamenala místostarostka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru