čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Centrum pro rodinu a děti vybaví multismyslovou místnost. O podpoře této organizace rozhodla veřejnost

Bublinkový vodní sloup, voňavá aroma lampa, projekční stan, optická terapeutická vlákna – to je výčet relaxačních pomůcek, o které bude obohacena multismyslová místnost v přerovském Centru pro rodinu a děti, sídlící v Bartošově ulici.

Do pořízení těchto novinek půjde třicet tisíc korun z Nadačního fondu Tesco. O tom, které zařízení bude podpořeno, rozhodovali svým hlasováním sami nakupující.   

Terapie v prostředí vybaveném relaxačními věcmi povede ke zlepšení zdraví a k uvolnění našich klientů, dětí a jejich rodičů, kteří se nacházejí v těžké životní situaci, mají emocionální potíže, nebo trpí třeba poruchou koncentrace,“ uvedla vedoucí centra Marie Stoklásková, která minulý týden převzala šek od Nadačního fondu Tesco z rukou ředitelky přerovského hypermarketu Jany Stankuš a tajemníka přerovského magistrátu Petra Mlčocha. Na setkání vedoucí centra, které zajišťuje psychologickou pomoc rodinám s dětmi, připomněla i to, že speciálně upravená místnost zvaná Snoezelen může mírnit i deprese, úzkosti či agresivitu.

Vybavení multismyslové místnosti vyhrálo v konkurenci dalších dvou projektů. „Hlasovali návštěvníci obchodu Tesco v Kojetínské ulici, kteří věnovali Centru pro rodinu a děti 11 959 hlasů. Na druhém místě stanula organizace Spolusetkávání Přerov a na třetí příčce skončila Kappa-Help,“ řekl tajemník magistrátu Petr Mlčoch.

Spolusetkávání, které získalo 6481 hlasů, chtělo peníze využít ve prospěch lidí s mentálním i kombinovaným postižením, konkrétně k tomu, aby byli s menší podporou vedeni k větší samostatnosti. Jejich plán podpořil nadační fond alespoň částkou šestnáct tisíc korun. A Kappa-Help plánovala za třicet tisíc zvýšit informovanost o závislostech, jejich plán ovšem získal jen 5810 hlasů. V menší míře ale mohou svůj záměr naplnit s podporou ve výši deset tisíc korun.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj prerov.eu

Štítky centrum, rodina, nadace, peníze, podpora, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.