VÝBĚR SOUTĚŽE
REPREZENTACE ZPRAVODAJSTVÍ
Rss kanály
Vytisknout

Český tým na Rusy nestačil a skončil v kvalifikaci druhý

Český tým na Rusy nestačil a skončil v kvalifikaci druhý

VIDEO | Závěrečný den kvalifikace o postup na EURO 2019 futsalových reprezentací do 19 let se hrál v sobotu. Češi potřebovali porazit domácí Rusy, aby postoupili. To se však po výsledku 0:7 nestalo. Přesto je druhé místo ve skupině cenné a pozitivně se promítne do tvorby dalšího koeficientu této věkové kategorie.

Rusové rozhodli už během první půle, kterou vyhráli 5:0. „Rusko ukázalo, že v dané kategorii je v top tři s Portugalskem a Španělskem. Věděli jsme, že technicky naši kluci nemohou Rusku konkurovat, pokusili jsme se tedy techniku nahradit taktikou a pokusit se Rusko vyvést z míry presinkem a dlouhými míči, ze kterých jsme měli těžit z případných standardních situací. Rohů a autů jsme měli snad dvacet, ale nejsme schopni dát branku. Dvě individuální chyby v defenzívě domácí kvalitní hráči zužitkovali,“ popisoval průběh utkání trenér Martin Brůna.

Za stavu 3:0 už Češi neplnili taktické pokyny, z čehož bylo poločasové vedení Rusů 5:0. Ve druhé půli chtěli čeští hráči kombinovat, ale Rusové je k ničemu nepustili. „Opět jsme hrozili ze standardních situací, ale nebylo nám přáno skórovat. Rusové jsou zkrátka jinde. Všichni hrají Superligu, naši kluci jen naší juniorskou soutěž,“ porovnával Brůna a pokračoval: „Kluci bojovali, chtěli uspět, ale musí se nyní poučit z chyb. Časem dostanou šance i v dospělém futsalu. Pak se zlepší i na reprezentační úrovni. Naši hráči předvedli obětavý výkon a fyzicky se vydali ze všech sil. Za to jim patří dík. Na postup to nestačilo, los k nám nebyl nakloněn, ale druhé místo je v současné chvíli maximum.“

Česká republika - Rusko 0:7 (0:5)
Branky: 7. Gerejchanov, 11. Okulov, 15. a 29. Golovačev, 16. Karpyjuk, 19. Karpov, 31. Titkov.
Česká republika: Žežulka (Lecjaks) – Buchta, Zajíček, Rajnoch, Havrda – Špička, Blahuta, Dziuba, Balog, Štanglica, Sita. Trenér Martin Brůna.
Rusko: Subbotin (Jarullin) – Okulov, Samušenko, Gerejchanov, Titkov, Barbakov, Karpyjuk, Karpov, Černajvski, Kozyrčikov, Golovačev. Trenér Konstantin Majevskij.

31. března 2019 - fotbal.cz | Foto: amfr.ru
Komentáře na téma: Český tým na Rusy nestačil a skonči ...
celkem 0 komentářů
 

 Komentáře k článkům mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Registrace

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace