MVP šampionátu jsou Rossmy a Holčák. A co další trofeje?

Bennet Rossmy | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

10. mládežnické mistrovství republiky v ostravských Vítkovicích je minulostí. Jako vždy ukázalo spoustu talentů, o kterých v příštích letech rozhodně uslyšíme. Podívejte se, kdo na závěrečném ceremoniálu převzal individuální trofeje.

MČR dorostu

Nejlepší brankář: Lukáš Franc (Bílí Tygři Liberec)

Gólmanům se na šampionátu nevyhnuly slabé chvilky. Nejméně jich potkalo Lukáše France, který jako jediný dostal svou úspěšnost nad 90 procent, a tím vydatně pomohl Tygrům k titulu.

Nejlepší obránce: Matěj Pinkas (Mountfield HK)

Našli byste v hradeckém týmu tahouny jako Slafkovského či Budinu... Ale když byl ve hře bronz, našel se jiný střelec. Obránce Matěj Pinkas proti Vítkovicím nejprve vyrovnal na 1:1 a pak celý zápas rozhodl gólem po sebevědomé kličce 22 sekund po startu prodloužení!

Nejproduktivnější obránce: Stanislav Svozil (HC Kometa Brno)

Perfektně se mu povedla první sezona v juniorce, pak se vrátil do dorostu. Nejen bez jeho obranné práce, ale i vyrovnávací branky z trestného střílení a rozhodující trefy dvě sekundy před koncem by Kometa v semifinále přes Hradec neprošla. Za dva zápasy zapsal šest bodů (3+3), víc neměl ani žádný útočník!

Nejlepší útočník: Jakub Brabenec (HC Kometa Brno)

Jeho návrat po zranění přišel Brňanům obrovsky vhod: Od té chvíle bodoval ve všech dvanácti zápasech! Na mistrovství mu skvěle vyšlo semifinále, kde si s ním Mountfield nevěděl rady. Ke dvěma brankám přidal na turnaji čtyři nahrávky.

Nejužitečnější hráč: Bennet Rossmy (Bílí Tygři Liberec)

Stejnou bilanci měl i Rossmy. Vichr z Německa v průběhu sezony stupňoval své výkony a i když se třeba bodově neprosadil, tak jeho aktivita dodávala Tygrům obrovské sebevědomí. Ve skvělém finále to jenom korunoval.

Tomáš Holčák

Tomáš Holčák | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

MČR starších žáků

Nejlepší brankář: Daniel Forst (BK Mladá Boleslav)

Přestože trenér Lukáš Zörkler prohlásil, že Boleslav měla nejsilnější brankářskou dvojici jako takovou, vystoupil z ní Daniel Forst: Vychytal týmu šest z devíti bodů s úspěšností 92,86 procenta a průměrem inkasovaných branek 1,78.

Nejlepší obránce: Tomáš Bartoň (HC Sparta Praha)

Sparťané loni brali nejen zlato, ale i trofeje pro nejlepšího brankáře, obránce i útočníka. Tentokrát zůstalo jen u beka. Tomáš Bartoň sice nebodoval, ale defenzivní úkoly si plnil na výbornou a pomohl „aspoň“ ke stříbru.

Nejproduktivnější obránce: Petr Dudáček (HC Litvínov)

Tuto kategorii letos organizátoři zahrnuli poprvé, aby podpořili útočnou činnost obránců. Mezi osmáky se nejvíce dařilo Petru Dudáčkovi, jenž se pod litvínovské zlato podepsal třemi góly a dvěma asistencemi. Stejný počet bodů měl i brněnský Adam Barčák, ten zapsal pět nahrávek.

Nejlepší útočník: Dominik Petr (HC VÍTKOVICE RIDERA)

Od středy do pátku hrál za starší žáky, o víkendu za dorostence. V mladší kategorii byl velmi dominantní, za tři zápasy stihl nasázet sedm branek a soupeři s ním měli obrovské potíže. Ne nadarmo letos patřil napevno do dorostu.

Nejužitečnější hráč: Tomáš Holčák (HC Litvínov)

Osm gólů a šest nahrávek vystřelilo Tomáše Holčáka na absolutní vrchol produktivity turnaje. To by pro něj ale rozhodně neznamenalo tolik, kdyby nedotáhl Litvínov ke zlatu! Kapitán, jak má být.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz