Hvězdný útok, ale žádné góly. Hokejové Kladno se v baráži střelecky trápí

Už pět let čekají fanoušci hokejového Kladna na návrat do extraligy. Velké naděje vkládali do letošní baráže, do které jejich tým vstoupil i s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Jenže i se dvěma hvězdami se kladenský útok trápí. Středočeši zatím nedali ani gól a po dvou kolech jsou poslední.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v zápase s Pardubicemi

Jaromír Jágr v zápase s Pardubicemi | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Druhý zápas po sobě jsme nedali gól a s tímhle nemůžeme uspět,“ kladenský kouč David Čermák po porážce 0:5 s Pardubicem. Výstižně tak pro Radiožurnál shrnul, co jeho tým čeká, pokud nadále nebude proměňovat šance. Proti Pardubicím přitom kladenští hokejisté příležitosti měli.

Klobouk dolů. Je to dědek, ale pořád to má v rukách, chválil Jágra po zápase chomutovský Duda

Číst článek

„Na začátku jsme nějaké šance měli. Neproměnili jsme je a potom Pardubice využily první přesilovku a daly na 2:0. Pak už to byla taková křeč a Pardubice si to dozadu dobře pohlídaly a pak už byly lepší,“ hodnotil trenér Jágra a spol.

Většinu sezony to přitom byly Pardubice, které se střelecky trápily. Útočník Východočechů Brian Ihnačák proto měl pro špatnou kladenskou produktivitu pochopení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Neproduktivita kladenského útoku

„Je to těžké. Ty góly se tam nedají samy. Potřebuješ tam každého hráče, aby pomohl. Nám to také pár měsíců nešlo,“ líčil Ihnačák.

Jenže Kladno se proti Pardubicím neprosadilo i proto, že si hosté pohlídali souhru elitního kladenského útoku s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Na hvězdné domácí duo se přitom Východočeši nijak zvlášť nepřipravovali, jak po zápase přiznal Brian Ihnačák.

„Brali jsme je prostě jako celé mužstvo. Mají tam více hráčů než jen ty dva. Soustředili jsme se na všechny.“

Další šanci prosadit se má Kladno i s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v úterý, kdy doma přivítá České Budějovice. Ty zdolaly Chomutov 5:4 po nájezdech.

Statistiky 📊 utkání 2. kola baráže o Tipsport extraligu, ve kterém #Kladynko podlehlo @HC DYNAMO PARDUBICE 0:5. #KLAvPCE

22:56 – 31. 03. 2019

2

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme