Star Wars (Hvězdné války)
93/100 - 70×

Star Wars(Hvězdné války)

Kdysi dávno v předaleké galaxii… Touto legendární větou odstartovaly v roce 1977 Star Wars, jeden velký fenomén, který přetrvává doteď. Star Wars je příběh ve vzdálené Galaxii, kde spolu soupeří síly temných Sithů s dobromyslnými Jedii. Kdo zvítězí v galaktických bitvách? Spravedlivá republika, nebo lstivé Impérium?

USA | 1977 | Vysílá se
vysílání
11 sezón | | 120 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Laura Dern (Amilyn Holdo), James Earl Jones (Anakin Skywalker), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Jaime King (Aurra Sing), Shirley Henderson (Babu Frik), Jimmy Smits (Bail Organa), Wen Jiang (Baze Malbus), Bill Hader (BB-8), Bonnie Piesse (Beru Lars), Garrick Hagon (Biggs Darklighter), Nick Kellington (Bistan), Jeremy Bulloch (Boba Fett), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Mark Hamill (Boolio), Anthony Daniels (C-3PO)

Konečně víme, kdo je otcem Lukea Skywalkera

Konečně víme, kdo je otcem Lukea Skywalkera

Záhada kolem identity Lukeova otce nás provázela pár let, přičemž lidé vytvářeli nejrůznější teorie o tom, kdo by jím mohl být. S novou epizodou Star Wars jsme však konečně získali odpověď na tuto otázku, která nás nějakou dobu strašila. Upozorňujeme, že článek obsahuje spoilery.

12 10
1.4.2019

Už od chvíle, kdy jsme se dozvěděli, že Luke žije se strýčkem a tetou, nás provázely pochybnosti, co se asi stalo s Lukeovými rodiči. Obi-Wan poté sám přiznal, že jeho otce znal a jednalo se navíc o nejlepšího pilota v galaxii. Kromě toho jsme se také dozvěděli, že Lukeova otce zabil mocný lord Vader, s nímž se Luke minul na Hvězdě smrti, a k žádné větší interakci mezi nimi nedošlo.

Jak už to ale bývá, George Lucas si pro nás připravil zvrat, o němž neměl nikdo ani ponětí, jelikož sám Darth Vader je Lukeovým otcem. Ve velmi silném momentu na planetě Bespin připravil Vader v souboji Lukea o ruku a pověděl mu tuto strašlivou zprávu. V kině zavládlo hrobové ticho, nikdo tomu nevěřil, ani sám Luke. Podle všeho tento zvrat tajil Lucas i na samotném natáčení a pověděl o něm jenom Hamillovi, zatímco David Prowse odpověděl na Lukeovu větu, že to Obi-Wan zabil jeho otce.

Ani Prowse během natáčení nevěděl, co se na fanoušky chystá. Foto: Lucasfilm

Prowse pak v postprodukci samozřejmě předaboval James Earl Jones, který měl již upravenou repliku ve scénáři. Už teď se mluví o tom, že se tato scéna zapíše do dějin kinematografie a bude patřit mezi nejcitovanější repliky mezi fanoušky Hvězdných válek. Tento zvrat už Lucas asi těžko překoná, ale co my víme, třeba jsou ke všemu Luke a Leia ještě sourozenci. Teď už si jen musíme počkat na finální epizodu, která nám určitě něco málo dovysvětlí a uzavře válku mezi galaktickým impériem a povstalci.

Jakého zvratu bychom se mohli dočkat příště? Co říkáte na toto velké odhalení?

Zdroj: IE

Diskuze /12

Decado23

I vy ftipálci jedni :D

1.4.2019 | 9:13:45
Shneki

Dík no… Spoilery! xD xD xD

1.4.2019 | 10:23:28
Railbot

Trapný, cringe jak svina.

1.4.2019 | 10:26:30
tominotomino

Chápu, že se jedná o aprílový článek, ale není informace o Lukově otci už dávno dávno odhalená? Tím pádem tenhle článek ztrácí svůj význam. :D

#6 Blackhand47XD
webmaster
1.4.2019 | 10:33:26
Svjatogor

Jakožto kmet se musím zeptat. Ehm, co je to cringe???

1.4.2019 | 11:15:32
Blackhand47XD

#4 tominotomino: Na apríla vždycky všichni píšou šílené blbosti, takže jsem se zkusil vydat jinou cestou a psát o něčem, co všichni vědí, jako by to byla bombastická novinka. :)

webmaster
1.4.2019 | 11:40:31
stranghels23

Nechapu pointu, tahle novinka je pres 30 let stará.

1.4.2019 | 12:07:01
Beranir

já si stejně furt myslím že otec Luka je Rey, která si nechá změnit pohlaví a jako transgender male musí utéct všudypřítomné perzekuci od cisgender white males do minulosti, kde se stane Lukovým otcem, ale bude ho muset opustit, protože jako muž nemá právo zasahovat do života vlastního dítětě a nebo snad pomáhat silné nezávislé Padmé, která je přinucena státními sexistickýmu nařízeními dítě porodit a pak se ho ihned vzdá aby mohla dál pokračovat ve své kariéře v politice, ted ovšem pod jiným jménem protože se z ní taky trans male, nebot pochopí že jako žena nemůže dosáhnout svého a musí se plně stát mužem.

#11 mr křeček
1.4.2019 | 12:40:52
Wolfinator1

Takže Lukův otec není Jabba teda ? :D Podobnost v obličeji tam je :D

1.4.2019 | 14:29:50
Arcess

Pointa je, že je to chyták… kdo to nepobral, at' se hodně stydí.

1.4.2019 | 15:16:51
mr křeček

#8 Beranir: top :D

1.4.2019 | 18:58:05
Jiri96

apríl :)

1.4.2019 | 21:23:49
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Co se aktuálně děje

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Ben Solo se v závěru sequelové trilogie dočkal pohádkového vykoupení a polibku na cestu do jedijského nebíčka. Nicméně prvotní plán byl úplně jiný. A neměl ho jen Colin Trevorrow, ale dokonce i J. J. Abrams. Kylo Ren se neměl vykoupit a naopak měl upevňovat svou pozici na temné straně Síly.

Zajímavosti

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Je libo alternativní konec, kde Anakin porazí Obi-Wana, svrhne císaře a bude vládnout Impériu on? Nebo ještě ujetější konec, kdy Padmé Amidala se postaví svému manželovi a připraví ho o život? Natočila se někdy takováto scéna pro Epizodu III, nebo jde jen o fámy fanoušků?

Plakát

Plakát

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama