V něm se mimo jiné píše: „Vážená paní Anito Moravec Gard. Dovolte mi jménem Slovenské republiky vyslovit úctu a vděk za to, co pan brigádní generál František Moravec vykonal pro věc svobody našich národů, Slováků a Čechů, pro odpor vůči nacistické operaci i vůči poválečnému úsilí komunistické moci znásilnit svobodný život v Československu. Děkujeme a nezapomínáme.“

Na Moravcovu vnučku čekala celá řada akcí, mezi nejvýznamnější patřilo setkání s příbuznými Jozefa Gabčíka. Setkali se tak potomci dvou rodin, jejichž osudy jsou propojeny operací Anthropoid. Společně se zúčastnili pietního aktu u Gabčíkova rodného domu v v obci Poluvsie, dnes části Rajeckých Teplic.

Dále byli přítomni zástupci generálního štábu slovenské armády a pluku Jozefa Gabčíka, zástupci Unie slovenských válečných veteránů, klubu Slovenských výsadkových veteránů, velvyslanci Velké Británie a USA a starosta Rájeckých Teplic. Zástupcem České republiky byl spolek Československý legionář - SPIA Czech. Akci zorganizovala Asociace pro zachování památky československých svobodných veteránů.

Anita Moravec Gard na pietním shromáždění v Poluvsie připomněla, že Jozef Gabčík a Jan Kubiš věřili, že svoboda občanů Československa je důležitější než jejich vlastní životy. Zdůraznila, že výsledkem operace Anthropoid bylo odstranění jednoho z nejnebezpečnějších mužů nacistického Německa a zrušení mnichovské dohody.

Ze slavnostního odhalení pamětní desky brigádnímu generálovi Františku Moravcovi v Roosveltově ulici v Praze.
V Praze odhalili pamětní desku generálu Moravcovi
Veterán třetího odboje Vladimír Hučín byl čestným hostem čáslavského kolokvia
Vladimír Hučín byl čestným hostem čáslavského kolokvia