Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tým Savona 1 obhájil domácí titul v curlingových mixech

Druhým rokem po sobě vládne českým curlingovým mixům tým Savona 1. Čtveřice Michaela Baudyšová, Marek Černovský, Petra Vinšová a Lukáš Klíma výhrou získala právo reprezentovat na mistrovství světa. Zda se ale nakonec říjnového šampionátu skutečně zúčastní, zatím není jasné.

zdroj: Reuters autor: Claus Fisker

Jičínské finále proti sobě svedlo spoluhráče v celcích mužů a žen. Kromě Dalibora Miklíka se totiž týmy složily z mužského týmu Sem Tam Brno, který před pár dny vyhrál MČR mužů, a z ženské Savony M.

Boj o titul měl jasný průběh. Savonský duel pro sebe získala jednička, když kvarteto označené písmenem M ve složení Kajanová, Mokriš, Miklíková, Miklík porazila 8:1.

V utkání o bronz vyhráli Ledoborci Juniors 8:2 nad Dion Young Boys, týmem, který na mistrovství světa mixů 2017 vybojoval bronz, což je v této kategorii doposud nejvyšší české umístění.

Vítězný tým Savona 1 hrál mistrovství světa na podzim 2018 a uhrál devátou příčku. Zda ovšem bude reprezentovat tento celek Českou republiku od 12. do 19. října ve skotském Aberdeenu, zatím není jasné. Rozhodnutí není tak jednoduché.

Pánská polovina vítězného týmu totiž bude o měsíc později reprezentovat na ME v kategorii mužů. O reprezentantkách na ME v kategorii žen se rozhodne v MČR žen za týden. Přímé přenosy finále budete moci sledovat také na webu ctsport.cz.

Zdroj
curling.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články