Madeleine Albrightová v ČR: Na slavnostní shromáždění na Pražském hradě si připnula symbolickou brož od ALO diamonds

01. Duben 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13985

Českou republiku navštívila rodačka Madeleine Albrightová. Bývalá ministryně zahraničních věcí USA je známá nejen jako jedna z nejvlivnějších žen světové politiky, ale i jako velká milovnice broží. Na slavnostní shromáždění ve Španělském sále Pražského hradu u příležitosti 20. výročí vstupu Česka do NATO si připnula svou nejoblíbenější brož. Tento výjimečný zlatý šperk osazený 226 malými diamanty, 28 rubíny a 9 safíry jí v roce 2014 daroval klenotník a majitel ALO diamonds, Alojz Ryšavý, v rámci oslav 25 let od sametové revoluce v americkém Kongresu.

Madeleine Albrightová je jedna z nejznámějších světových osobností, která má v oblibě brože. Pro největší české klenotnictví ALO diamonds je proto velkou poctou, když může tuto jedinečnou osobnost vidět účastnit se významných setkání s broží, kterou speciálně pro ni vytvořili zlatníci ALO diamonds. Madeleine Albrightová s broží symbolizující českého lva se slovenským dvojitým křížem promluvila v úterý 12. března ve Španělském sále Pražského hradu k osobnostem, které přijely na konferenci k 20. výročí vstupu Česka, Maďarska a Polska do NATO. Brož ze 14karátového bílého zlata osazenou 226 malými diamanty, 28 rubíny a 9 safíry měla i při exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi.

Zhotovení brože, která symbolizuje český a slovenský stát prostřednictvím lva se slovenským dvojitým křížem, trvala zhruba jeden měsíc. Brož vážící přes 21 gramů jsem paní Albrightové osobně daroval v roce 2014 v Knihovně Václava Havla v americkém Kongresu u příležitosti 25. výročí od sametové revoluce. Madeleine Albrightové si nesmírně vážím za její neutuchající podporu Česka ve světě. Pro všechny pracovníky v ALO diamonds je opravdu velkou poctou vidět, že ji při významných událostech zdobí brož vyrobenáprávě v našem uměleckém ateliéru,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel ALO diamonds.

Madeleine Albrightová na téma svých oblíbených šperků vydala knihu nazvanou Tajná řeč broží. Několikrát veřejně uvedla, že brože jsou nezbytnou součástí jejího osobního diplomatického arzenálu. Známý výrok George Bushe staršího „Čtěte mi ze rtů“ (Read my lips) v souvislosti se svou osobou ráda parafrázuje na „Čtěte z mých broží“ (Read my pins).

Galerie

Rozhovory

Official Press Release
ALO DIAMONDS