Justice League
84/100 - 38×

Justice League

Superman, Batman, Wonder Woman a další. Superhrdinská týmovka Justice League chrání svět na stránkách DC Comics už od roku 1960 a nyní přichází na filmové plátno v novém projektu, díky kterému všechny tyto superhrdiny konečně uvidíme pohromadě!

USA | 2013 | Vysílá se
žánr
Akční, Fantasy, Komiksový
hrají
Henry Cavill, David Corenswet (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Viola Davis (Amanda Wallerová), Jai Courtney (Kapitán Boomerang), Jason Momoa (Aquaman), Jeffrey Dean Morgan (Thomas Wayne), Lauren Cohan (Martha Wayne), Diane Lane (Martha Kent), Kevin Costner (Jonathan Kent), Robin Wright (Antiope), Ewen Bremner (Charlie), Connie Nielsen (Hippolyta), Danny Huston (Erich Ludendorff), Saïd Taghmaoui (Sameer)

Návrat Ranařů nepřináší nic nového

Návrat Ranařů nepřináší nic nového

Ve třetím díle Flashovy komiksové série, který stejně jako dva předchozí vydalo nakladatelství Crew, se rychlík znovu setkal s týmem Ranařů a svedl s nimi další bitvu. Jak to dopadlo, se dočtete v následující recenzi.

3 0
1.4.2019

Stejně jako v případě minulých dílů i tentokrát stojí za scénářem Joshua Williamson, jenž kromě Flashovy rebirthové série napsal i crossover mezi Batmanem a Watchmen The Button, jenž brzy vyjde i u nás. O kresby se v případě hlavního příběhu o novém útoku Ranařů postaral Carmine di Giandomenico (Punisher: War Zone) a v dalších kapitolách Davide Gianfelice, Neil Googe, Jesus Merino a Andy Owens.

Kniha je rozdělena na dvě části, přičemž v té první sledujeme návrat superpadoušské skupiny Ranařů, v jejímž čele znovu stojí Captain Cold a okamžitě spouští plán na zastavení hrdinného Flashe. Barry Allen se ve stejnou dobu nachází na scestí a musí se rozhodnout, komu prozradí svou tajnou kostýmovou identitu. Když však po celém městě nachází stopy návratu Ranařů, vydává se své největší nepřátele zastavit. Ve druhé části knihy pak Wally West, tedy současný Kid Flash, hledá svého otce, o jehož posledních letech ví jenom Captain Boomerang a Flash musí svého chráněnce vzít i do nechvalně proslulé Belle Reve.

Nejnovější Flashova kniha doplácí na to, že nenabízí vůbec nic revolučního a její příběh připomíná klasické schéma dřívějších komiksů pojednávajících o slavném rychlíkovi. Hlavní příběh s názvem Ranaři vracejí úder sice vrací do děje v rámci série Rebirth padouchy jako Mirror Mastera či Heat Wavea, jejich kooperace při tažení za Flashovým pádem ale mnohdy působí nelogicky a konečná konfrontace je pak vyloženě komická. Giandomenicova kresba pak rozhodně ničím nevyniká a ve srovnání s dalšími autory v rámci DC Rebirth patří mezi průměrnější. Nejzajímavějším aspektem celé hlavní dějové linky je určitě její konec, který láká na další zajímavou podívanou.

Ranaři se vrátili v klasické sestavě. Foto: DC Comics

Druhá část, ve které Wally West pátrá po svém otci, jenž se stal padouchem Reverse Flashem, je pak mnohem lepší než hlavní příběh. Poznáme v ní totiž další část tajemné minulosti nového Kid Flashe a díky několika scénám z Belle Reve se i zde potkáme se všudypřítomnou šedou eminencí celého DC, Amandou Waller. Díky určité mysterióznosti celého hledání a dalšímu propojení s nedávnou sérií Suicide Squad je Wallyho hledání svěžejší a originálnější než Flashův boj s Ranaři, a když navíc do děje zasáhne i Boomerang, vidíme zde vznik nečekané aliance, jež kupodivu sdílí stejný cíl. Po skončení této krátké epizody ještě samý závěr knihy nabízí preview k dalšímu dílu, kde se do děje zapojí jedna z oblíbených postav dřívějších knih a její nástup na scénu slibuje lepší zítřky.

Zatím poslední Flashovo dobrodružství nám nabízí dvě hlavní části, mezi kterými zeje velká kvalitativní propast, jež kvalitu díla jakožto celku tříští a čtenář musí projít přes zdánlivě bombastické, ale nudné části plné superhrdinských klišé, než dojde k zajímavému a překvapivému konci.

60%

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Aktuální film

Aquaman a ztracené království

Režie: James Wan
Scénář: David Leslie Johnson-McGoldrick
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Jason Momoa (Aquaman), Patrick Wilson (Orm), Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), Dolph Lundgren (Nereus), Nicole Kidman (Atlanna), Temuera Morrison (Thomas Curry), Amber Heard (Mera)

Stopáž: 124 minut

Nejoblíbenější filmy

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Herci

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama