Jel jsem jako zamlada, liboval si čtyřicátník Rossi po druhém místě v Argentině

Radek Vičík Radek Vičík
1. 4. 2019 20:54
Třiadvacet let po svém debutu ve světovém šampionátu silničních motocyklů je Valentino Rossi stále mezi elitou. Populární "Doktor" to dokázal druhým místem v nedělním závodě třídy MotoGP v Argentině.
Valentino Rossi slaví druhé místo ve Velké ceně Argentiny třídy MotoGP.
Valentino Rossi slaví druhé místo ve Velké ceně Argentiny třídy MotoGP. | Foto: Yamaha Racing

I když na okruhu Termas de Rio Hondo od startu jasně panoval obhájce titul Marc Marquez, Rossi se stále držel mezi "nejlepšími ze zbytku pole" a v závěru potvrdil své zkušenosti a psychickou sílu.

Jako už mnohokrát dříve zaútočil až v posledním kole a Andreu Doviziosa na Ducati připravil v sedmé zatáčce o druhou pozici. Na stupně vítězů se tovární jezdec Yamahy postavil poprvé od Sachsenringu v červenci loňského roku. "Jel jsem jako zamlada," prohodil s úsměvem čtyřicátník s číslem 46 na kapotě.

V cíli byl miláček fanoušků, kteří po úspěšném předjížděcím manévru v ochozech doslova explodovali nadšením, nesmírně spokojený. "Jsem moc šťastný. Je to skvělý výsledek pro mě, můj tým i Yamahu, protože to čekání na pódium už bylo i vzhledem k dvěma chybám na konci loňské sezony dlouhé. Takový výsledek jsme potřebovali," liboval si Rossi.

"V závodě jsem sice čekal rychlejší tempo než Dovi (Andrea Dovisiozo), ale držel jsem se za ním. Věděl jsem o dvou třech místech, kde jsem byl rychlejší. V posledním kole jsem to zkusil a vyšlo to," dodal jezdec Yamahy.

Rossi ve světovém šampionátu debutoval 31. března 1996 v Malajsii ve třídě do 125 ccm. Ještě téhož roku oslavil v Brně první vítězství, premiérový titul získal v sezoně 1997. Dnes má na svém kontě devět korun mistra světa, ta poslední je ale z roku 2009. V seriálu vyhrál už 115 Grand Prix, z toho 89 v MotoGP a její předchůdkyní, třídě do 500 ccm.

 

Právě se děje

Další zprávy