Edňácké tipy na duben: Velké návraty i loučení

Edňácké tipy na duben: Velké návraty i loučení

Duben nám přinese novinku od tvůrce Banshee, dále pak novou verzi The Twilight Zone a Netflix nalákal do seriálu Umu Thurman. Po pěti letech se rozloučíme s Gothamem a také nás čeká poslední řada Game of Thrones.

14 0
2.4.2019

@KevSpa

V dubnu nejsem vyloženě natěšená na žádnou z novinek, takže tento měsíc je pro mě především o návratech dvou seriálů a jednom velkém loučení. Amazon tento měsíc vypustí už pátou řadu jednoho z nejlepších krimi seriálů Bosch. Titus Welliver se ve své životní roli losangelského detektiva Harryho Bosche vrátí v další adaptaci knižní série Michaela Connellyho. Pátá řada bude adaptací knihy Two Kinds of Truth a podle traileru se opět máme nač těšit. Volné pokračování Karate Kida nazvané Cobra Kai patřilo k nejpříjemnějším překvapením loňského roku. V dubnu nás čeká druhá série, která trailerem pořádně navnadila. Pokud jste seriál zatím neviděli, rozhodně vřele doporučuji.

Smutné pro mě bude loučení s Gothamem, který svou cestu završí zrodem Temného rytíře v závěrečných dvou epizodách páté řady. Tahle stylová podívaná byla bizarní, vtipná, napínavá i drsná. Většinu postav si divák oblíbil, takže nebude snadné jim dát sbohem, ale takový už je holt život seriálového fanouška. Všechno jednou končí. Naštěstí už v létě pro nás tvůrci Gothamu chystají aspoň malou náhradu v podobě seriálu Pennyworth o začátcích slavného komorníka Wayneových, Alfreda Pennywortha.

Z novinek dám šanci nové verzi The Twilight Zone, ale žádná velká očekávaní raději nemám. Celkem slibně vypadá i švédské drama Quicksand, které by podle traileru mohlo zaujmout milovníky severských kriminálek. Určitě vyzkouším i akční novinku Warrior od tvůrce Banshee Jonathana Troppera. Kvůli hereckému obsazení si nenechám ujít thriller Chambers s Umou Thurman a Tony Goldwynem. A až budu mít chuť si trochu pobrečet, tak si dám doják The Red Line, ve kterém se představí Noah Wyle. Depka na člověka padá už při zhlédnutí traileru.

KevSpa se těší na návrat jednoho z nejlepších seriálových krimi. Foto: Amazon Prime

@1Bobesh1

Seriálový duben je tady a my se konečně dostaneme blíže k odpovědi, kdo usedne na Železný trůn. Závěrečná řada Game of Thrones by měla dostat k obrazovkám všechny seriálové fanoušky, a to i ty, kteří seriálu moc neholdují. Závěrečná řada nám nabídne velkou řadu bitev.

Hned na začátku měsíce se můžeme těšit na seriálovou novinku od Cinemaxu s názvem Warrior. Podíváme do San Francisca, kde právě vzniká Čínská čtvrt, což ve městě způsobí nemalé vášně. Na své si v tomto případě přijdou všichni milovníci akčních scén, kterých seriál, alespoň podle upoutávek, nabídne požehnaně.

1Bobesh1 se podívá do San Francisca na vznik Čínské čtvrti. Foto: Cinemax

@lukascoolarik

Duben 2019 se pro drtivou většinu seriálových nadšenců ponese ve znamení startu závěrečné řady Game of Thrones a mluvit o čemkoliv jiném by tím pádem postrádalo smysl. Ale budiž.

Osobně se těším na novodobé zpracování The Twilight Zone, mysteriózní antologie pod vlajkou CBS All Access. Původní verzi jsem zatím bohužel neviděl, ale tahle mě zaujala. První upoutávka probudila mou zvědavost a později zveřejněný trailer mě pevně přesvědčil o tom, že tuhle podívanou si nemůžu nechat ujít. V prvních deseti epizodách se objeví řada mých oblíbenců, jmenovitě například Adam Scott, Kumail Nanjiani, John Cho nebo Chris O'Dowd, což je lákadlem samo o sobě. Teď už nezbývá než doufat, že seriál nezklame.

Tento měsíc se vrátí šílenost jménem Killing Eve se svou druhou sérií. Na tomto komediálním dramatu se dá najít spousta much a poslední minuty závěru předchozí řady byly přinejmenším na hlavu, ale Sandra Oh a Jodie Comer jsou báječné ústřední duo, komedie a drama jsou výborně vyvážené a děj plyne takovým tempem, že se při sledování téměř nenudíte. Proto si pokračování nemůžu nechat ujít.

A své sbohem dá netradiční romantická komedie You're the Worst, o které se u nás téměř nemluví, což je vážně škoda. Romantický sitcom není žánr, který bych vyhledával, ale žánr není vždycky ta nejvýstižnější forma popsání seriálu. Během pěti sezón se tomuto seriálu podařilo přesvědčivě odvyprávět příběh moderního vztahu dvou neskutečně toxických lidí, kteří jsou společně ještě toxičtější. To vyústilo v nespočet zábavných a taky velmi vážných momentů, na které se těžko zapomíná. Osobně se finále nemůžu dočkat. A ať už si Stephen Falk nachystal šťastný nebo smutný konec, jsem pevně přesvědčen, že bude stát za to.

Lukascoolarik je zvědaný na novou Twilight Zone. Foto: CBS All Access

@Valada06

Duben je pro mě z hlediska novinek docela chudý měsíc, o to víc se těším na seriály, které se vrací s pokračováním. Začněme ale asi jedinou zajímavou dubnovou novinkou, The Code od stanice CBS. Premisa mi nepřijde úplně uchvacující, ale hraje tam Luke Mitchell, kterého jsem si oblíbil v několika seriálech, například Agents of S.H.I.E.L.D. Premiéra nás čeká 9. dubna.

A teď rychle k navrátilcům. Kde začít? Všichni víme, že se tento měsíc vrací populární Game of Thrones. K tvrdému jádru fanoušků Hry o trůny sice nepatřím, na finále se ale těším a rozhodně si ho nenechám ujít. Ještě o něco víc se ale těším na návrat Sandry Oh v druhé řadě Killing Eve. První sérii jsem viděl teprve nedávno a Sandra mě opět úplně uhranula. V seriálu si ale zamilujete téměř všechny důležité postavy, takže pokud jste mu ještě nedali šanci, rozhodně to napravte. Premiéra druhé řady nás čeká už 7. dubna. Nesmím opomenout ani Chilling Adventures of Sabrina. Jakmile jsem si na styl první řady zvyknul, seriál mě vtáhl do děje. Pokračování nás na Netflixu čeká už tento pátek. Jsem zvědav, co všechno si pro nás tvůrci připravili. Zmínku nakonec si zaslouží i This Is Us. Už za dva dny se dočkáme finále třetí řady a já se už teď těším na tu další.

Valada06 se těší na Lukea Mitchella v The Code. Foto: CBS

@Lucifrid

V dubnu mě mezi novinkami zaujal jen Warrior od tvůrce Banshee. V jedné z rolí uvidíme Hoona Leeho, snad si zahraje podobně úžasnou postavu, jako byl v Banshee Job. Asi dám šanci i netflixácké mysteriózní novince Chambers, kde jsou pro mě hlavními lákadly Uma Thurman a Tony Goldwyn. Když bude čas, tak možná konečně zkouknu loňskou opěvovanou novinku Cobra Kai, která se v dubnu vrací se druhou řadou. S tou přichází i Killing Eve, velké to loňské překvapení, které jsem od třetího dílu sjela na jeden zátah. Pokud vás tenhle (zatím) osmidílný neskutečný duel Sandry Oh a Jodie Comer minul, můžete to ještě před premiérou druhé řady napravit.

Tenhle měsíc mě taky čeká velké loučení. Nejdřív zmíním velice milou odpočinkovku God Friended Me, která mi pokaždé vykouzlí úsměv na tváři. Naštěstí se neloučíme nadobro, s našimi hrdiny se budeme vítat i ve druhé řadě. Se Supernatural je to horší, s touhle mou letitou láskou se budu muset příští rok rozloučit. Letos si to finále čtrnácté řady ještě užijeme, za rok už to bude hořkosladké loučení. Možná se dočkáme definitivní apokalypsy, ale každopádně vždycky máme možnost si Samova a Deanova dobrodružství pustit kdykoli znova. Už poněkolikáté.

Když jsem se před pěti lety náhodně dostala ke Gothamu, tak se mi od prvního dílu líbil, byla to fajn oddechovka. Jenže od prvního dílu druhé řady nabral takový spád, že jsem si neustále říkala, že se každý týden dívám na film, ne na seriál. Výpravné kulisy, kostýmy, neustálá akce, zvraty a skvělé vtípky, nejen to dělá tenhle hodně podceňovaný skvost seriálem, na který se těšíte celý týden a když je pauza, tak vysloveně trpíte. Jsem moc ráda, že tvůrci dostali možnost se na konec připravit a nám tak dodat parádní podívanou plnou narážek na původní filmy i komiksy a postavám dopřát uzavření a přerod do jejich pravých já. Bylo to nádherných pět let, díky za ně.

Lucifrid se rozloučí s Gothamem. Foto: FOX

Který seriál u vás bude dominovat dubnu?



Diskuze /8

Moryart

Na Twilight Zone se těším

2.4.2019 | 5:03:28
mavic

Za mna urcite Cobra kai je to pecka a k nej skusim Warrior ocakavania su velke a tak hadam nesklame :) Iba skoda ze oba akcnaky su naraz a nie dako rozdelene v priebrhu roku :(

2.4.2019 | 8:24:01
marsa777

Za mě nejvíc bolí loučení s Gothamem. Myslím si, že často přehlížený seriál, který si dokázal udržet kvalitu po celou dobu vysílání. Spousta lidí skončila ještě v 1. sérii, která paradoxně byla slabší, ale od 2. je to neskutečná jízda. Spousta skvělých hereckých výkonů. Doufám i ve velkolepé zakončení, což je další plus, které nám tento seriál na svém konci dá – uzavření příběhu, ne jako spousta jiných dobrých seriálů, které končí otevřeně.

2.4.2019 | 12:28:03
Tamy Happy

Cobra Kai a Sabrina se vrací, juchů. A šanci dám určitě Twilight Zone.

2.4.2019 | 17:57:35
Papadzordzo

Sabrina , Twilight Zone a taky GOT – Pořád bude na co koukat (y)

3.4.2019 | 10:53:32
cocumis

Já budu muset ten Gotham snad znovu rozjet a prokousat se tou první sérií, když slyším samou chválu.. Už jsem to jednou zkoušel, ale nijak mě to nechytlo..Jinak samozřejmě vyhlížím začátek konce GoT a možná dám šanci Chambers, podle recenzí…

3.4.2019 | 15:19:36
FaithOriginal

Pro vás všechny je duben začátkem konce GOT – pro mě je to návrat Sabriny, Cloak & Dagger, Killing Eve, The Son a samozřejmě neuvěřitelně dlouho vyhlížející třetí série Bold Type.

Jo, a taky začíná 25. série Graham Norton Show ;D

6.4.2019 | 9:04:13
LindaPinda

Twilight Zone jsem zkusila, ale nic pro mě. GOT jasně… i když skalní fanda nejsem.

16.4.2019 | 7:12:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů