Co děláme v Centru služeb pro neslyšící a nedoslýchavé na jaře?

Archiv

MM F-M

2. 4. 2019

V květnu nás čeká Den zdraví v Hlučíně 2019. Oslovili jsme pořadatele a plánujeme na této události Hlučína zajistit do českého znakového jazyka tlumočené zahájení a úvodní slovo. Také představíme návštěvníkům události naši tlumočnickou službu a její poslání. 

Budeme se podílet na přístupnosti Festivalu dokumentárních filmů o lidských právech – Jeden svět 2019, který v Ostravě proběhne od 4. do 12. dubna.  Náš profesionální tým tlumočí do a ze českého znakového jazyka filmové akce Na jejích bedrech, Ochutnáváme svět s JS pro všechny a Vítejte v Sodomě.

Osvětové akce pořádáme během celého roku, abychom upozornili na problém spojený se sluchovým postižením, který na první pohled není postřehnutelný, a bourali předsudky a mýty o lidech, kteří se sluchovým postižením žijí, a nebo je ztráta sluchu postihla.  V dubnu 2019 uplyne také již 5 let působení naší organizace v Moravskoslezském kraji.  Výjimečně tuto ojedinělou událost spojíme s Galavečerem Neslyšících 2019, který mimořádně proběhne
4. 5. 2019 v Kulturní památce Zámek Poruba.  Posláním organizace je poskytovat tlumočení, základní poradenství a obecně prospěšné aktivity občanům se sluchovým postižením profesionálním způsobem na území Moravskoslezského kraje a šířit osvětu vůči veřejnosti k překonání komunikačních bariér.

Více se čtenáři mohou dozvědět o činnosti a akcích Centra služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s. na webových stránkách www.csnn.cz, na kterých naleznou kontakty, informace o kurzech a další. Tlumočnická služba je pro uživatele se sluchovým postižením bezplatná.

Pavlína Zarubová, Eva Liberdová