Letos se trápící Ostapenková se v Charlestonu vrátila na oblíbenou antuku hladkou výhrou

2. 4. 2019, 09:24
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Jelena Ostapenková má za sebou nepovedený vstup do sezony. Na zelené antuce v Charlestonu však začala hladkým vítězstvím nad Švédkou Johannou Larssonovou a konečně se prý na svém oblíbeném povrchu cítí být šťastná.
Jelena Ostapenková

Jelena Ostapenková předloni svůj jediný start na specifické zelené antuce v Charlestonu proměnila ve finále a také letos začala soutěže WTA Premier hladkým vítězstvím. Letos se trápící Johannu Larssonovou porazila 6-1 6-4, i když hned v první hře si prohrála podání, a ani ve třetím vzájemném duelu neztratila set. 

Zatímco třicetiletá Larssonová prohrála už deset setů v řadě, na šestém ze sedmi letošních turnajů vypadla v prvním kole a v Charlestonu se výhry nedočkala ani na čtvrtý pokus, Ostapenková by mohla na začátku antukové sezony udělat tlustou čáru za nepovedeným vstupem do roku 2019.

Dvacetiletá Lotyška totiž na předchozích osmi letošních turnajích vypadla pětkrát v prvním a třikrát ve druhém kole. V Charlestonu si včetně Fed Cupu připsala teprve pátou výhru v sezoně.  

"Jen jsem dnes snažila hrát co nejlépe. Co bylo v předchozích týdnech na to nemyslím. Teď jsem tady a chci tu udělat co nejlepší výsledek," prohlásila Ostapenková. "Myslím, že jsem odehrála dobrý zápas, příliš jsem nechybovala a snažila se zahrát co nejvíce vítězných míčků," pochvalovala si vítězný vstup do turnaje.



Na antuce Ostapenková hrála poprvé od loňského Roland Garros, kdy vypadla už v prvním kole a neobhájila tak svůj jediný grandslamový titul. 

"Na antuce se samozřejmě musíš pohybovat jinak, protože je velmi kluzká. Antukové kurty mám ráda. Když jsem na ní začal trénovat po Miami, byla jsem opravdu šťastná, že mohu hrát konečně na antuce, navíc na té zelené, protože je mnohem rychlejší, než klasická červená."

Ve druhém kole se desátá nasazená Ostapenková střetne s domácí Shelby Rogersovou (h2h 1-0). Šestadvacetiletá Američanka v prvním zápase po operaci kolena a 13 měsíců dlouhé pauze porazila 6-4 6-2 Rusku Jevgeniji Rodinovou a připsala si první výhru od října 2017.

Anna Karolína Schmiedlová na pátém ze šesti letošních turnajů WTA skončila v prvním kole. Na antuce v Charlestonu slovenská tenistka sice nad Mandy Minellaovou vyhrála první set a ve druhém měla čtyřikrát výhodu brejku, nikdy ho však nepotvrdila a Lucemburčance nakonec podlehla 6-2 5-7 0-6. Schmiedlová si dokázala udržet pouze 4 ze 14 gamů po svém podání.

Sabine Lisická se dokonce ani ve čtvrtém letošním zápase nedočkala vyhraného setu. V Charlestonu německá šampionka z roku 2009 prohrála 5-7 4-6 s domácí Sofií Keninovou.



Jediná Češka v soutěži Kristýna Plšíková se v úterý utká v prvním kole s ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Kozlovovou. Ve druhém kole už na vítězku čeká třetí nasazená Běloruska Aryna Sabalenková, která v březnu vyhrála čtyřhru v Indian Wells i v Miami.


Nasazenou jedničkou je domácí šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová, dvojkou pak obhájkyně titulu Nizozemka Kiki Bertensová. Z bývalých šampionek se kromě vyřazené Lisické představí ještě  její krajanka Andrea Petkovicová a Dánka Caroline Wozniacká.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
pondělní výsledky (01. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bencicová (9-Švýc.) - Aiavaová (Austr.) 6-3 6-0
Ostapenková (10-Lot.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-4
Keninová (13-USA) - Lisická (Něm.) 7-5 6-4
Tomljanovicová (14-Austr.) - Linetteová (Pol.) 6-2 7-6(7)
Minellaová (Luc.) - Schmiedlová (SR) 3-6 7-5 6-0
Puigová (Portor.) - Erraniová (It.) 6-0 6-1
Zidanšeková (Slovin.) - Friedsamová (Něm.) 1-6 6-3 6-0
Trevisanová (It.) - Kičenoková (Ukr.) 6-2 6-1
Rogersová (USA) - Rodinová (Rus.) 6-4 6-2
Zadoinovová (Šp.) - Di Lorenzová (USA) 6-3 7-5
Kiicková (USA) - Parmentierová (Fr.) 6-3 6-0
Sorribesová (Šp.) - Stollárová (Maď.) 6-0 6-3
Townsendová (USA) - Sharmaová (Austr.) 3-6 6-2 6-3
Pegulaová (USA) - Chromačevová (Rus.) 1-6 7-6 (4) 6-1
Mariaová (Něm.) - Vichljancevová (Rus.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
malicka Lauren Davis porazila tu belgickou "teticku", skoda, ze jsem nevidela.. a Kaia klasika, ale jedeme dal.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist