Kradené auto skončilo pod vodou: Zloděj zaparkoval osobák do rybníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kradené auto skončilo pod vodou: Zloděj zaparkoval osobák do rybníka

Hasiči auto nadzvedli...a za pomoci navijáku vytáhli na břeh.
Hasiči auto nadzvedli...a za pomoci navijáku vytáhli na břeh.  (Foto Aha! – David Malík)

Kradené auto šlo ke dnu! Potápějícího se volkswagenu si všimli v neděli v večer dobrovolní hasiči na hrázi rybníka Pustý v Dymokurech na Nymbursku. Během okamžiku skončil celý pod vodou a začala hra o čas.

Nebylo jasné, jestli v potopeném voze někdo není. V tu chvíli by šlo posádce o život. Hasič s kolegou neváhali, skočili do vody a auto prohledali. Když zjistili, že vnitřek je prázdný, zavolali posily.

„Na místo přijely tři naše jednotky, jedna z nich s člunem. Kolegové rybník propátrali, ale nikoho nenašli,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Potápěči poté modrý golf pomocí pneumatických vaků nadzvedli a vytáhli na břeh. Do akce nastoupili policejní vyšetřovatelé.

Auto šlohnul v Hradci

Policisté podle registrační značky zjistili, že volkswagen patří muži z Hradce Králové. Po chvíli vyšlo najevo, že vůz mu někdo ukradl. Zloděj však poté, co s autem zajel do rybníka, utekl. „Pátráme po něm,“ sdělila Petra Potočná z nymburské policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.