Akvizice JLT společností Marsh & McLennan dokončena


			Akvizice JLT společností Marsh & McLennan dokončena

Společnost Marsh & McLennan Companies (MMC) úspěšně završila akvizici společnosti Jardine Lloyd Thompson Group (JLT). „Spojení těchto globálních a prosperujících společností můžeme směle považovat za začátek nové éry. Naším primárním cílem je od této chvíle významný růst. K tomu nám výrazně dopomůže talent, strategie, zkušenosti a odbornost, které obě společnosti dají do služeb jedné vize,“ řekl generální ředitel MMC Dan Glaser.

Skupina Marsh & McLennan odsouhlasila akvizici britské společnosti Jardine Lloyd Thompson v září loňského roku. Transakce byla financována kombinací hotovosti a výnosů z dluhového financování. Celková protihodnota činí 5,6 miliardy dolarů ve zředěné hodnotě vlastního kapitálu, odhadovaná hodnota firmy JLT činí 6,4 miliardy dolarů.

Ředitel společnosti MMC Dan Glaser řekl: „Akvizice společnosti Jardine Lloyd Thompson je pro naše klienty a akcionáře jasná zpráva, že to s růstem myslíme vážně. Jsem přesvědčen, že tímto spojením vytváříme platformu pro poskytování výjimečných služeb, které zasáhnou celé spotřebitelské spektrum. Díky využití schopností talentovaných kolegů z JLT bude Marsh & McLennan ještě silnější a dynamičtější společností.“


Mohlo by vás zajímat: ČBA: Proč je sektorová daň špatný nápad


Společnost Marsh & McLennan Companies klientům poskytuje profesionální poradenské služby a řešení v oblasti rizika, strategie a lidských zdrojů. Skupina MMC zaměstnává 60 000 spolupracovníků po celém světě a dosahuje ročních příjmů, které přesahují 13 miliard dolarů. Akvizice JLT a MMC utvrdí vedoucí pozici společnosti Marsh & McLennan na trhu.

V rámci této transakce MMC získá více než 10 000 specialistů JLT, jejichž zkušenosti a přehled pomohou navýšit kvalitu poskytovaných služeb. Mnozí z vedoucích pracovníků společnosti JLT byli jmenováni na vedoucí pozice v Marsh & McLennan, například bývalý generální ředitel JLT Dominik Burke se stal místopředsedou Marsh & McLennan a členem výkonného výboru.

„Jsem nesmírně pyšný na výsledky, kterých se nám v JLT podařilo dosáhnout. Naše práce byla založená na loajalitě a kvalitě zaměstnanců, naší unikátní firemní kultuře a na proaktivním a pozitivním přístupu vůči všem klientům. Společnost MMC jsem vždy vnímal jako konkurenta, který dělá svoji práci velmi dobře a který si zaslouží respekt. Věřím, že společně se staneme silným hráčem, jenž bude určovat ráz celého finančního odvětví,“ řekl Dominik Burke.

Zdroj: www.jlt.com

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články