Mihailo Ristič (Montpellier HSC) . Na Letné jen paběrkoval, srbský univerzál tak nejvíc zaujal neproměněnou penaltou na Slovácku. Sparta jej získala na hostování z Krasnodaru, z Ruska ale obratem zamířil do Montpellier. Ve francouzské lize naskočil už do pěti zápasů, dohromady v nich ale odehrál jen 88 minut. Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia
 Nicolae Stanciu (Al-Ahlí).  Loni v zimě se stal nejdražším ligovým hráčem všech dob. Na Spartě z něj ihned udělali nového lídra, jenže ani Nicolae Stanciu nedokázal tým zvednout a hrát s ním o titul. A po roce z Letné odešel. Rumunský záložník sice nejprve fanoušky Sparty ubezpečoval, že se nikam nechystá, nakonec ale přestoupil zhruba za 200 milionů korun do saúdskoarabského Al-Ahlí. V šesti zápasech, v nichž vybojoval tři výhry a jednu remízu, si zatím připsal dvě asistence. Foto: Profimedia.cz
 Josef Šural (Alanyaspor) . Sezonu začal jako sparťanský kapitán, postupně ale přišel o místo v týmu, nedohodl se na nové smlouvě a v zimě zamířil do Turecka. Za Alanyaspor osmadvacetiletý útočník odehrál osm zápasů a několikrát se dostal i do základní sestavy. Na kontě má i jeden gól. Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia
 Bogdan Vajatelu (FK Jablonec) . Od roku 2016 byl na Letné, do kádru Sparty se ale nedokázal naplno prosadit. Bogdan Vatajelu tak v zimě zamířil na hostování do Jablonce, kam si jej přivedl kouč Petr Rada. Na severu Čech pětadvacetiletý Rumun zase ožil, v sedmi zápasech dal i dvě branky a přidal asistenci. Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
6
Fotogalerie

Kaya nehraje, Stanciu čeká na gól. Jak si (ne)vedou hráči, kteří v zimě opustili Spartu?

Sparta v zimě pokračovala v přestavbě kádru. Na Letnou přišli Matěj Hanosuek nebo Bořek Dočkal, několik hráčů však z Prahy taky odešlo. Jak se jim nyní (ne)vede?

Letenský klub se v zimě zbavil dalších, většinou nepotřebných, hráčů. Pryč jsou Semih Kaya, Nicolae Stanciu či Vukadin Vukadinovič. Jak se jim zatím v nových klubech daří? To se dozvíte v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 7

Semih Kaya (Galatasaray)

Semih Kaya Pavel Mazáč CNC Profimedia.jpg

Turecký stoper byl zřejmě nejlépe placeným hráčem ligy. Jenže na Letné během roku a půl moc nepřesvědčil, v průběhu letošního ročníku vypadl ze základní sestavy a v zimě se vrátil zpět do Galatasaraye, odkud jej Sparta koupila za více než 50 milionů korun. Jenže ani doma Semih Kaya moc nehraje, v lize ve dvou zápasech odehrál jen 45 minut a dva starty přidal v tureckém poháru.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 7

Mihailo Ristič (Montpellier)

Mihailo Ristič Sparta 2 Martin Sekanina  CNC  Profimedia.jpg

Na Letné jen paběrkoval, srbský univerzál tak nejvíc zaujal neproměněnou penaltou na Slovácku. Sparta jej získala na hostování z Krasnodaru, z Ruska ale obratem zamířil do Montpellier. Ve francouzské lize naskočil už do pěti zápasů, dohromady v nich ale odehrál jen 88 minut.

Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 7

Nicolae Stanciu (Al-Ahlí)

Nicolae Stanciu Al Ahli.jpg

Loni v zimě se stal nejdražším ligovým hráčem všech dob. Na Spartě z něj ihned udělali nového lídra, jenže ani Nicolae Stanciu nedokázal tým zvednout a hrát s ním o titul. A po roce z Letné odešel. Rumunský záložník sice nejprve fanoušky Sparty ubezpečoval, že se nikam nechystá, nakonec ale přestoupil zhruba za 200 milionů korun do saúdskoarabského Al-Ahlí. V šesti zápasech, v nichž vybojoval tři výhry a jednu remízu, si zatím připsal dvě asistence.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Josef Šural (Alanyaspor)

Josef Šural Sparta 2018 Barbora Reichová  CNC  Profimedia.jpg

Sezonu začal jako sparťanský kapitán, postupně ale přišel o místo v týmu, nedohodl se na nové smlouvě a v zimě zamířil do Turecka. Za Alanyaspor osmadvacetiletý útočník odehrál osm zápasů a několikrát se dostal i do základní sestavy. Na kontě má i jeden gól.

Foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Pokračování 6 / 7

Bogdan Vajatelu (FK Jablonec)

Bogdan Vatajelu Jablonec Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Od roku 2016 byl na Letné, do kádru Sparty se ale nedokázal naplno prosadit. Bogdan Vatajelu tak v zimě zamířil na hostování do Jablonce, kam si jej přivedl kouč Petr Rada. Na severu Čech pětadvacetiletý Rumun zase ožil, v sedmi zápasech dal i dvě branky a přidal asistenci.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 7 / 7

Vukadin Vukadinovič (Boluspor)

Vukadin Vukadinovič Sparta 2 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Srbský rychlík přišel na Letnou v roce 2017, čekalo se od něj ale víc. V zimě se spekulovalo o jeho odchodu do Baníku, Vukadin Vukadinovič ale nakonec odešel na hostování do druholigového tureckého Bolusporu. Za ten si ale soutěžní zápas ještě nezahrál.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud