Středa 10. dubna 2024, svátek má Darja
130 let

Lidovky.cz

Velký návrat. Spasitelka Šafářová uvažuje o účasti v baráži Fed Cupu proti Kanadě

Sport

  15:55
PRAHA - Lucie Šafářová nejspíš ve Fed Cupu neskončí. V listopadu se sice spolu s Barborou Strýcovou rozloučila v pražském finále proti USA, v rozhovoru pro magazín Lidových novin Pátek (celý rozhovor vyjde v pátečním vydání LN) však přiznala, že kvůli absenci dvou elitních českých hráček Petry Kvitové a Karolíny Plíškové uvažuje o výpomoci týmu Petra Pály v dubnové baráži o Světovou skupiny Fed Cupu proti Kanadě (20. a 21. dubna v Prostějově).

Lucie Šafářová podporuje v hledišti svého přítele Tomáše Plekance. foto: Anna Vavríková, MAFRA

Jako mladý jsem si myslel, že nikdy nic nevyhraju, přiznává Federer po 101. triumfu

„Konec v reprezentaci ještě není definitivní. Uvažuji o tom, že kvůli absenci několika holek budu baráž proti Kanadě hrát,“ uvedla 32letá tenistka v rozhovoru pro Pátek LN.

Kdyby tomu tak skutečně bylo, zažila by letos premiéru. Plánovaný konec kariéry v lednu na Australian Open překazilo zraněné zápěstí, navíc v únoru musela podstoupit operaci mandlí.

Na kurty se tak vrátila až na konci března, aby byla připravena na skutečnou rozlučku s kariérou - na přelomu dubna a května se zúčastní Prague Open.

Lucie Šafářová ve 2. kole Wimbledonu 2018.
Lucie Šafářová v osmifinále US Open proti Američance CoCo Vandewegheové.

„Bylo hezké se rozloučit před domácím publikem. Mám tu kamarády a rodinu, takže je nakonec dobře, že se můžu rozloučit před nimi,“ uvedla Šafářová.

„Ještě přichází v úvahu, že se na mezinárodní úrovni rozloučím letos v Paříži, pokud dostanu divokou kartu. Po operaci mandlí se to o to víc snažím dohnat, abych byla na konci dubna ve formě. Trénuju každý den naplno,“ dodala.

I proto je uvažování o nastoupení do klíčové baráži proti Kanadě velmi dobrou zprávou pro české fanoušky.

Velké testování Pampers Pants: Zapojte se i vy!
Velké testování Pampers Pants: Zapojte se i vy!

Otestujte s námi tři velikosti plenkových kalhotek Pampers Pants. A vyhněte se tak dalším "kakamitám" díky speciální zadní kapse a 360stupňovému...