Švermov - Společný tým Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov odehrál první utkání jarní části mistrovské soutěže na hřišti druhého Švermova. Kádr žen pro jarní část soutěže byl částečně obměněn. Odešly zkušené hráčky Váňová a Ratajová do druholigové Čáslavi a nejlepší střelkyně nejen týmu, ale i celé soutěže Podaná začala svou novou životní etapu v Pardubicích.

Tým posílily Kolomazníková z Teplic a také Šumová, která o se vrátila do týmu po dvouleté přestávce a Šimonková, která se vrátila do kádru po zranění. Očekával se bojovný zápas, hrál druhý s prvním celkem soutěže.

Do utkání vstoupily aktivně ženy obou týmů. Na novém hřišti s umělým travnatým povrchem bylo snadnější předvádět kombinační hru, kdy i menší rozměry hřiště nabízely možnost snadnějšího dostřelu branky. Domácí předváděly pohledné rychlé přechody do útoku, ale ty zachytávaly obránkyně hostí v čele s brankářkou Flachsovou. Ženy Souše/Ervěnic využívaly svůj přechod do útoku po křídlech. Již v 6. minutě otevřela skóre utkání Lukešová, kdy dělovkou z 18 metrů k pravé tyči branky nedala domácí lapačce šanci – 0:1. Druhou branku hostí přidala ve 20. minutě Svobodníková při důrazu v pokutovém území – 0:2. Domácí ženy snížily ve 28. minutě po pěkné střele z přímého kopu – 1:2. Uklidnění na kopačky hostujících žen přinesla další branka vstřelená dvě minuty před koncem první půle. To po levé straně hřiště unikla Tóthová a přízemní centr do malého vápna našel nabíhající Svobodníkovou, která uklidila míč do branky – 1:3.

Druhý poločas se opět nesl v bojovném duchu. Domácí se snažili vstřelit kontaktní branku, ale tým žen Souše/Ervěnic hrál zodpovědně a naopak kontroval. V 53. minutě dorazila míč za brankovou čáru po „závaru“ v pokutovém území Šumová – 1:4. Domácí ženy mohly následně snížit z rohového kopu, ale perfektní zákrok vystřihla Flachsová, kdy po střele hlavou předvedla bleskový reflex a míč vyrazila do bezpečí. Poslední branku utkání vstřelila zkušená Polívková, kdy si za domácí obranu naběhla na pěknou kolmici od Lukešové a technicky obstřelila brankářku Švermova – 1:5. To běžela 78. minuta a o vítězi bylo rozhodnuto.

Trenéři domácího týmu hodnotili utkání: Z utkání jsme měli zpočátku obavy. Vzhledem k tomu, že se částečně obměnil kádr a také z důvodu nemocí a pracovního vytížení zimní příprava neprobíhala podle představ, tak nakonec je pro nás výsledek skvělý. Také pro nemoc chybělo 5 hráček, tak tým posílily „matadorky“ Nováková, Bečáková a Dojáčková. Zápas jsme dobře zvládli jak po taktické stránce, tak jsme byli úspěšní i v proměňování brankových příležitostí, kdy jsme ke vstřelení branky nepotřebovali velké množství šancí jako v jiných zápasech. Pochvalu zaslouží i tým domácích, kdy bojoval až do konce zápasu a celý zápas se hrál duchu fair play.

TJ Baník Švermov – FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov 1:5 (1:3)

Branky Souše/Ervěnic: Svobodníková 2, Lukešová, Šumová a Polívková; bez ŽK a ČK; 50 diváků

Sestava Souše/Ervěnic: Flachsová – Hejduková, Plochá, Králová (K), Novotná, Šimonková, Svobodníková, Lukešová, Tóthová, Polívková, Šumová, Bečáková? Dojáčková a Nováková

Vedoucí: Hausdorfová Anna; Trenéři: Giampaoli Karel, Chlad Ondřej a Dojáčková Petra

Ženy Souše/Ervěnic-Jirkova čeká další mistrovské utkání na půdě Postoloprt – hraje se v sobotu 6. 4. 2019 od 10,00 hodin

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru