ZVVZ GROUP má nového generálního ředitele

MILEVSKO - 02.04.2019 17:15


Novým generálním ředitelem akciové společnosti ZVVZ GROUP se stal Michal Wdowyczyn (57 let). Do firmy přišel z pozice výkonného ředitele pro energetiku v PBS GROUP, a. s.

"Mým hlavním cílem je dostat strojírenskou skupinu ZVVZ na cestu trvalého a zdravého růstu výkonnosti a posilovat její tržní pozice ve vybraných teritoriích," uvedl Michal Wdowyczyn. Ten je absolventem oboru Tepelné a jaderné energetické stroje a zařízení na pražské ČVUT a profesní karieru začínal právě v ZVVZ. V minulosti pracoval mimo jiné ve společnostech Alstom/GE Power či Škoda Praha, zaměřených také na energetiku a těžké strojírenství.

Firma tak obsadila funkci, kterou od loňského října dočasně zastával Ladislav Musil. Ten nyní v holdingu převzal odpovědnost za řízení ekonomiky, controllingu a financí Tyto úseky se od března v rámci organizační změny centralizovaly pod servisní společnost ZVVZ a. s. a v dceřiných společnostech ZVVZ Machinery a ZVVZ-Enven Engineering byly zrušeny, včetně dosavadních řídících pozic. Podobně se do jednoho útvaru a pod jedno řízení centralizoval nákup a logistika. Cílem je zásadně zefektivnit všechny činností holdingu, zjednodušovat je a odbourávat duplicitní činnosti.

arm