Michal Kvasnica
2. dubna 2019 • 22:41

Pět gólů je moc, blesklo mi hlavou, abych nedostal víc, přiznal Pastornický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim vynuloval Líšeň, Táborsko i Jablonec, čtvrtfinalista Evropské ligy už však karvinského brankáře Martina Pastornického nešetřil. 23letý gólman ze své sítě v Edenu lovil pět kusů. „Je to moc, ale musím přiznat, že v průběhu utkání mi blesklo hlavou, abych nedostal ještě víc,“ upřímně hodnotila dvojka MFK.



Vše se pro něj přitom vyvíjelo dobře. Pastornický po sedmdesáti vteřinách v jasné tutovce vychytal Micka Van Burena a dal tak vzpomenout na sobotu, kdy „sešívané“ pro změnu vyčapal liberecký Filip Nguyen. A naděje Slezanů držel v první půlhodině, kdy to Slavii tolik nešlo, dál.

Jenže těsně před pauzou to přišlo… „Důležité bylo přežít poločas, ale na jeho konci jsme dostali dva góly. To už bylo moc,“ litoval Pastornický. „O poločase jsme si řekli, že na ně vlítneme, dáme gól a ještě se třeba budou bát o výsledek. Místo toho jsme udělali další chybu po mém výkopu a už se s tím nedalo nic moc dělat. Děláme hrubé individuální chyby v obraně, záložníci na šestnáctce spí.“

Po přestávce vedoucí tým FORTUNA:LIGY ještě přidal, nakonec se skóre zastavilo na pěti brankách. „Za stavu 0:0 jsme tam měli šance, mohlo se nám hrát trochu lépe, kdybychom je proměnili. Ale Slavia má kvalitu, kterou dokazuje i v evropských pohárech, takže všechno se uhrát nedá,“ podotkl Pastornický. „Nemůžeme se na to vymlouvat, ale tentokrát to bylo naše béčko. Měli jsme tam i kluka z devatenáctky,“ dodal k sestavě.

Pastornického pohárová mise nyní končí, a na nějakou dobu pravděpodobně přijde o „pořádné“ vytížení. Na premiérovou příležitost v lize totiž stále čeká a vypadá to, že jednička Martin Berkovec jej jen tak do branky nepustí. „Je to tak. Berky teď chytá dobře, trenér zatím nemá důvod něco měnit. Musím počkat,“ uzavřel smířlivě s úsměvem.

Vše o Karviné čtěte ZDE >>>

Góly

Domácí: 39. Frydrych, 43. Băluță, 51. Van Buren, 59. Hušbauer, 68. Van Buren

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kovář – Frydrych, Deli (67. Vlček), Ngadeu, Zelený – Băluță, Traoré (72. Stoch), Hušbauer (63. Ševčík), Král, Olayinka – Van Buren

Hosté: Pastornický – Ćolić, Krivák, Dramé (58. Rundić), Djordjević – Galuška (58. Guba), Suchan, Bukata, Letić – Faško, Vlachovský (70. Lingr)

Karty

Domácí: Băluță

Hosté: Dramé, Ćolić

Rozhodčí

Váňa – Fišer, Vitner

Stadion

Sinobo Stadium, Praha

Návštěva

5749 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud