Žáci ve svých třídách založili vlastní „firmy“, ve kterých vyrobily nejrůznější velikonoční dekorace, ozdoby, pomlázky, ale také velikonoční dobroty.

Výrobky budou od 13 do 17 hodin prodávat u budovy České spořitelny na náměstí Arnošta z Pardubic. Příchozí si tak budou moci koupit produkty třídní firmy ŠMIK (Školní mistrovská inspirativní kreativita) ze 4. A. Své výrobky nabídne i ŠPUNT (Školní podnikatelské úspěchy naší třídy) ze 4. B.

Veškerý výdělek si ale žáci nenechají. Polovinu výtěžku totiž věnují Kristýnce z Občova, jejíž maminku začátkem března srazil bezohledný řidič a ona následkům nehody podlehla.

„O Kristýnce jsem jim řekla já. Je to holčička v jejich věku a zmínila jsem se, jestli by nechtěly nějak pomoci. Někdo chtěl dát celý zisk, ale odhlasovali jsme, že půlku buď pošleme na sbírku, nebo po dohodě koupíme třeba nějakého velkého plyšáka, aby jí udělal radost,“ uvedla třídní učitelka žáků 4. A Jana Jeníková.

Podle pedagožky je to nejlepší motivace přidat ruku k dílu. „Samozřejmě věřím, že nás i rodiče hodně podpoří,“ dodala Jelínková.

Ilustrační foto.
Stavba přemístila zastávku městské hromadné dopravy
Ze šachového turnaje pro mládež 'O příbramskou královnu' v Příbrami.
Příbramskou šachovou královnou je Tereza Lísková z Jinec