bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hodně peněz za málo muziky? Flames věří, že se Neal ještě zvedne

3. dubna 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Měl být lídrem a tahounem mladých hráčů, místo toho je ale označován za jeden z nejhorších podpisů léta. Řeč je o Jamesi Nealovi, pro něhož je první rok mezi Plameny z Alberty z individuálního hlediska tím nejméně produktivním v dosavadní kariéře.

Neala přivedlo vedení Flames před sezonou jako volného hráče a slibovalo si od něj hodně. Důkazem budiž, že kanadskému forvardovi nabídlo pětiletou smlouvu v hodnotě 5 750 000 dolarů za sezónu. Nebylo se čemu divit, Neal pro Calgary byl zkušený hráč, který každoročně nasbírá přes pětatřicet kanadských bodů a nasází více jak dvacet branek.

Jenže něco se s rodákem z Ontaria stalo. V základní části zatím sehrál jednašedesát klání, z nichž vychází s hrozivou vizitkou – dokázal se prosadit jen sedmkrát a zapsat pouze dvanáct asistencí. To je zkrátka výkon, se kterým v Calgary při podpisu vůbec nepočítali a s kterým nemohou být spokojeni.

Neal má obrovské štěstí. Jeho trápení nepřivolávalo tolik pozornosti, jelikož Flames zažívají i bez jeho výraznějšího příspěvku fantastickou sezonu. Se ziskem 107 bodů v šedesáti duelech sedí Flames na trůnu jak Pacifické divize, tak celé Západní konference. A je jisté, že tomu tak bude i na konci základní části.

„Od té doby, co se James vrátil po zranění, všechny v kabině naladil tak,aby mysleli pozitivně,“ tvrdí Austin Czarnik. „On byl v tomto vždy dobrý, nikdy nedával najevo frustraci nebo vztek, když hraje, chová se klidně. Přesně takového lídra na ledě potřebujeme, abychom ovládali emoce.“

Zkušený Kanaďan dává před startem vyřazovací části alespoň malou naději příznivcům Flames. Neal se v uplynulém klání podílel na demolici Los Angeles jednou brankou, která představovala  třetí bod v posledních třech zápasech.

„Nebyl bych překvapený, pokud se v play-off zvedne a vystoupí z toho stínu,“ řekl na spoluhráčovu adresu Czarnik. 

Nebylo by v tuto chvíli správné Neala odepsat. Vždyť hovoříme o hráči, jenž v uplynulých dvou sezonách dokráčel do finále Stanley Cupu. Na cenný úspěch však zatím stále čeká.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.