OKD hodlá likvidovat Důl Paskov způsobem, který je pro tento typ dobývání ložiska černého uhlí standardní. Likvidace hlavních důlních děl mimo jiné spočívá v zasypání všech šesti jam na třech lokalitách. Pod zemí by tak měly zůstat miliony tun uhlí.

Práce v podzemí černouhelné šachty. Ilustrační snímek.
Jak žijí horníci na Ostravsku? Je po nich poptávka, šachty nabízejí benefity

Tři výdušné jámy by měly být likvidovány nezpevněným materiálem, tedy hlušinou z paskovské haldy, další tři pak zpevněným zásypem s vytvořením plynové jámy pro kontrolovaný odvod a čerpání důlních plynů. Součástí prací je i likvidace objektů, které se nacházejí v ochranném pásmu. Výjimkou má být například památkově chráněná těžní věž větrné jámy Žabeň v lokalitě Sviadnov.

Vyklizené zařízení ze šachty bývalého Dolu Paskov ještě poslouží při likvidaci tohoto dolu. Mimo práce spojené s technickou likvidací dolu pokračovaly na povrchu práce s tříděním strojů, zařízení a materiálu, jež se postupně demontují a vyklízí ze šachty. Jde například o důlní lokomotivy, zařízení důlních dílen, závěsnou drážku, spojovací i další materiál. Použitelné věci jsou předávány dále do OKD a vyřazené, nepotřebné jsou nabízeny k odprodeji mimo revír. Například lokalita Chlebovice, kde pracují kromě vrátného a obsluhy těžního zařízení a údržby vtažné jámy už jen elektrikáři, prošla i přípravou povrchu na likvidaci. 

V Tyře objevili nečekaný poklad.
Hledá se poklad. V regionu se v minulosti našly i mince ze sedmnáctého století