Hlavní obsah

V létě na Shakespearovu Zimní pohádku

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti nabídne od 25. června do 6. září na svých scénách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě pestrý výběr inscenací Shakespearových her. Na Pražském hradě otevře letošní ročník LSS premiéra Zimní pohádky.

Foto: Agentura SCHOK – Pavel Mára

Martin Hofman a Veronika Arichteva jsou protagonisty Zimní pohádky.

Článek

Méně uváděná hra z dramatikova závěrečného tvůrčího období vypráví příběh o zničující žárlivosti situovaný na Sicílii a do Čech, které ale Shakespeare umístil na břeh moře. Režisér Pavel Khek obsadil do hlavních rolí Martina Hofmana, Michala Isteníka, Veroniku Arichtevu, Sašu Rašilova a další známé herce. Pro milovníky Shakespeara v originále nastuduje Prague Shakespeare Company tragédii Othello s českými titulky.

V Praze se bude hrát opět v Královské zahradě Pražského hradu a na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí. Kromě premiérové Zimní pohádky se na program vrátí i loňská inscenace Dobrý konec vše napraví, Hamlet, komedie Večer tříkrálový, Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské a diváky oblíbená trvalka Veselé paničky windsorské.

Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě otevře 15. července Zkrocení zlé ženy v režii Vojtěcha Štěpánka s Kateřinou Kristýny Leichtové. Chybět nebudou ani ostravská stálice Komedie omylů a hostující inscenace.

V Brně se letos budou hrát především komedie, program zahájí 17. července Veselé paničky windsorské a sezónu uzavře pražská inscenace Hamleta. Slovenskou část přehlídky odstartuje 5. července v Bratislavě Romeo a Julie v režii Dodo Gombára. V titulních rolích se představí Mária Schummerová a David Hartl.

Celkem se během letošního léta na festivalové scéně objeví třináct Shakespearových her ve sto padesáti sedmi představeních. Vstupenky budou v prodeji od úterý 24. dubna na www.shakespeare.cz a v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám