Herec, zpěvák a moderátor Bořek Slezáček (51) radí ženám, na koho si na jaře dávat opravdu největší pozor.

Je tady jaro, konečně. Myslím tím jaro s malým j, tedy roční období. Jaro s velkým J propírat nemohu, neb se v homosexuálním pornu a pěveckých soutěžích moc nevyznám. No nic, to byla malá odbočka.

Ovšem s jarem, milé dámy, přicházejí nejen pozitiva. Ano, všechno pučí, všechno se nalejvá, ale termín odevzdání daňového přiznání se přiblížil, a to není to nejhorší. Vašim drahým polovičkám se začnou zapalovat lejtka. Nemohou za to. Mají to tak od přírody. Rozmnožovat, rozsévat. Ostatně, ruku na srdce, vám se lejtka naštěstí zapalujou taky, jinak by se to nepotkalo a vymřeli bychom.

V následující úvaze si vám dovoluji ve zkratce načrtnout, na koho si dávat největší pozor. Myslím nicméně, že to tak trochu tušíte. Největšího majzla si musíte dávat na kamarádky. Na ty jeho i na ty svoje. Existuje několik kategorií kamarádek, které muži
ženy než muži. Jistě, ten, koho bude dotyčná cvičenka balit, může být váš muž, ale když chlap není původcem flirtu, je to nebezpečí menší, než když je na lovu. A pak, víte, chlapi chodí do fitka cvičit.

Tedy pokud se neživí jako kondiční trenéři. Však víme. Co tam máme dále? Kamarádky z práce. Hm, to už může být potenciálně nebezpečnější. V práci trávíme spoustu času, kontrolovat se to taky tak úplně nedá, pokud nechcete být za fúrii, a pak ty různé služební cesty, školení, konference, zvěrstva typu teambuilding. Tady už se prostě něco klofnout dá, zvláště když v práci trávíte více času než doma. Kromě domácí bouřky ovšem záletníkovi v takovém případě hrozí i problémy v práci.

V souvislosti s tím doporučuji uspořádat manželovi večer s domácím kinem. Po projekci skvělého Olmerova filmu z 80. let Jako jed bude určitě obezřetnější. Další dvě kategorie s sebou přinášejí mnoho kontroverze. Ale postupně, nejprve se podívejme na manželky a přítelkyně kamarádů a rodinných známých. Teď ovšem mluvím o kamarádech a známých, které znáte i vy. Ono totiž není moc lepších výmluv než o milence prohlásit, že je to něčí přítelkyně.

Megacynikové se na tom ještě s dotyčným kámošem dohodnou, aby alibi v případě potřeby potvrdil. Jinak se jedná o kategorii poměrně bezpečnou. Neznám moc chlapů, kteří by se dopustili takové věci, jako je chodit kámošovi za holkou. Pravda, jsou výjimky. Horna chtěla tu druhou prostě ponížit. Vím totiž s jistotou, že když žena přijde muži na nevěru, je mnohem více naštvaná na ni než na něj. Takže na svoje kamarádky si dávejte raději bacha.