Ani po třech letech nenašli fotbalisté Meteoru recept na to aby ve vzájemných zápasech porazili svého nedělního soupeře FK Baník Souš. Naposledy tomu bylo 10. 4. 2016. V neděli to byl již sedmý zápas v řadě, ve kterém Baník Souš domácí Meteor porazil. Libeňskému týmu k lepšímu výsledku, ale i výkonu nepomohla ani změna na postu brankářů či zařazení Antonína Hrdiny, který se po delší době přidal k týmu a nastoupil do druhého poločasu.

Nedělní soupeř byl bohužel tak jako Motorlet v předchozím zápase bojovnější, důraznější a přesnější než jejich hostitel. Hráči Meteoru svého soupeře předčili snad pouze v počtu hrubých chyb, které během zápasu vytvořili. Naštěstí ne všechny severočeši využili ke vstřelení branky.

Do první nadějné situace se dostal v 16. minutě po akci Frantla a Zolotuchina Kostka, ale jeho střelu na brankové čáře zastavil jeden z obránců Souše. Ještě jednu nadějnou příležitost měli domácí v 35. minutě po rohovém kopu. Hankova slabá střela však skončila v náruči gólmana Souše. Hosté byli v prvním poločase aktivnější a také efektivnější. Po chybné rozehrávce domácí obrany ve 36. minutě přihrál Nobst Weickertovi, který nikým neatakován z cca 18 m otevřel skóre zápasu. 0 : 1. Tak skončil i první poločas. Hráči Souše vstoupili aktivněji i do druhého poločasu. Jejich příležitosti však zůstaly nevyužity. V 58. minutě se dostal podruhé v zápase po akci Schulze ke střele domácí Hanek, ale i tentokrát jeho pokusu z hranice pokutového území scházela razance. Při následné akci hostů si vyměnili míč Pátek s Chodorou a první jmenovaný překonal ze strany Kohlbecka podruhé. 0 : 2. O další dvě minuty později mohlo být ještě hůř. Tentokrát ale domácí brankář další pohromě zabránil.

V 65. minutě se dostalo i na domácí. Antonín Hrdina předvedl po přihrávce od Erica sólovou akci za kterou by se určitě nestyděl ani Lionel Messi a snížil na 1 : 2. I když aktivita domácích vzrostla, k žádné další vážnější příležitosti to nevedlo. Naopak po dvou hrubých chybách Hrdiny v 74. a Nečase v 78. minutě mohl skórovat soupeř. Na štěstí pro domácí v prvním případě akrobatickým zákrokem brance zabránil Frohna a v tom druhém nabídnutou šanci promarnil Chodora. I když se domácí v závěru utkání snažili aspoň o vyrovnání, branku nakonec vstřelili hosté. V 84. minutě po výkopu brankáře hostí propadl míč až do pokutového území domácího mužstva kde souboj Frohny s Hlaváčkem posoudil hlavní rozhodčí jako faul domácího hráče a nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Nobst a rozhodl tak o vítězství svého mužstva 3 : 1.

 

FK Meteor Praha VIII – FK Baník Souš 1 : 3(0 : 1)

Branky: 65. Hrdina – 36. Weickert, 59. Pátek, 85. Nobst p.k.

ŽK: 1 – 4

R: Volf M. – Šlajs J., Kastl J.

DS: Pešek P.

Diváci: 250

 

FK Meteor Praha VIII, z.s.

KohlbeckJaroš, Sůra, Frohna, JankůZolotuchin(46. Hrdina), Hanek, Frantl(61. Nečas), Schulz(65. Bím) Ezeala, Kostka(79. Junek). Trenér: J. Tichai.

 

ps