Volkswagen Financial Services (Volkswagen Financial Services)
Úvěry, půjčky  |  03.04.2019 16:10:30

Volkswagen Financial Services dosáhl rekordních výsledků. Provozní zisk vzrostl o 6,2 %

Volkswagen Financial Services zveřejnil výsledky hospodaření za finanční rok 2018. Společnost poprvé zaznamenala celková aktiva ve výši přesahující 200 mld. EUR. Zároveň zahájila program efektivity, který si dal za cíl uspořit ročně 850 milionů EUR počínaje rokem 2025.

 


 „Díky našim výborným výsledkům v posledních letech dnes můžeme nastavit kurz pro budoucí silný rozvoj. Proto jsme se rozhodli optimalizovat nákladovou strukturu a nadále intenzivně spolupracovat na digitalizaci našeho obchodního modelu,“ uvedl Lars Henner Santelmann, předseda představenstva Volkswagen Financial Services AG.

Provozní zisk 2,61 mld. EUR znamená další rekord za rok 2018 (meziroční nárůst o 6,2 %). Portfolio aktivních kontraktů navíc loni dosáhlo nového maxima a koncem roku se dostalo těsně pod
20,3 milionů jednotek (nárůst o 5,5 %). Aktiva divize Volkswagen Financial Services v závěru prosince činila 207,6 mld. EUR, což představuje zvýšení o 11,1 % oproti předchozímu roku.

Frank Fiedler, finanční ředitel Volkswagen Financial Services AG, k tomu dodal: „Velmi dobré výsledky jsou podpořeny zejména růstem našeho současného portfolia kontraktů. V budoucnu se chceme zaměřit nejen na prodej, ale i na efektivitu. Volkswagen Financial Services si do roku 2025 stanovil
za cíl dosažení 40% poměru nákladů a výnosů.
“ Ke konci roku 2018 byl tento poměr 49,0 %.

Naším záměrem je vytvořit do roku 2025 portfolio se 30 miliony kontraktů a počínaje tímto rokem také dosahovat roční úspory ve výši 850 milionů EUR. Toho chceme dosáhnout lepší produktivitou, zavedením standardizovaných IT systémů a optimalizací prodejních nákladů,“ uvedl Santelmann.

Pokud jde o letošní výsledky, je finanční ředitel Fiedler optimistický: „Ačkoli tento finanční rok 2019 zasáhnou zásadní makroekonomické nejistoty, předpokládáme, že divize Volkswagen Financial Services dosáhne dobrého provozního výsledku na úrovni předchozího roku, protože navíc uvidíme první výsledky úspěchu našeho programu efektivity.“

Divize Volkswagen Financial Services rostla v roce 2018 téměř ve všech produktových kategoriích. Hlavními motory růstu byly služby, které zahrnují například údržbu, opotřebení a správu vozových parků v Evropě. Poslední uvedená oblast bude v budoucnosti stále důležitější, protože firma
je součástí FleetLogistics, největší evropské společnosti na správu vozových parků. Rozsah služeb mobility se také zvětšuje díky nedávné akvizici společnosti LogPay Financial Services GmbH a tedy vstupu do segmentu zpracování plateb za lokální veřejnou dopravu. Akvizice obou společností musí ještě schválit příslušné antimonopolní úřady.

Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services je přední finanční společnost specializující se na podporu prodeje dealerské sítě značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, DUCATI a ojetých automobilů. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu, operativního leasingu a značkového pojištění. V rámci koncernových vozů nabízí tzv. značkové financování. Od svého vzniku v roce 1992 je společnost jedničkou na českém trhu ve financování osobních a užitkových vozů a zaujímá rovněž první místo v operativním leasingu.

Více informací na: www.vwfs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688