Z Velkého náměstí zmizí i poslední zbytek pódia

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice nechá odstranit spodní, pevnou část pódia na Velkém náměstí. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

Střecha pódia se zřítila v roce 2013, od té doby si město na různé akce pódium pronajímá. „Rozhodli jsme se, že nové pódium na stejném místě stavět nebudeme. Spodní část jsme dříve zlikvidovat nemohli, neboť byla spolufinancována z evropských fondů. Udržitelnost projektu již ale skončila, a tak i zbytek pódia může z náměstí zmizet,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Také podle místostarostky Daniely Hebnarové je odstranění pevné, do země zabudované části pódia nezbytné. „Počasí se na ní velmi podepsalo, její stav je tak již nevyhovující. Pokud bychom chtěli pódium nadále provozovat, bylo by nutné investovat kromě nového zastřešení i do opravy spodní části pódia,“ dodala Hebnarová.

Radnice pódium pořídila jako součást projektu Infrastruktura pro kulturní akce v Kroměříži, který zahrnoval hlavně opravu městského kina Nadsklepí. Pódium přišlo na 3,2 milionu korun. Jeho střecha se zřítila v noci na 25. června 2013, když konstrukce neodolala vydatnému dešti a spadla. Naštěstí při tom nebyl nikdo zraněn.

Město si na akce v letošní turistické sezoně bude pódium opět pronajímat. „Do budoucna bychom ale chtěli mít vlastní mobilní pódium, které bychom mohli na Velkém náměstí i na jiných místech vhodně umísťovat podle typu jednotlivých akcí,“ poznamenal vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x