Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pedofilního vraha po 30 letech usvědčil použitý kondom! Tělo dívky (†8) našli v příkopu

John Miller se k vraždě a znásilnění April Tinsleyové přiznal po 30 letech.
John Miller se k vraždě a znásilnění April Tinsleyové přiznal po 30 letech.  (Autor: Facebook, FBI.gov)
Autor: chal - 
3. dubna 2019
16:28

Když 8letá April Tinsleyová z americké Indiany na začátku dubna 1988 zmizela, nikdo netušil, že je to nadobro. Dívčino tělo se našlo po 4 dnech. Z policejního vyšetřování vyplynulo, že holčičku někdo znásilnil, uškrtil a pohodil u cesty asi 30 kilometrů od jejího bydliště. Pachatel unikal spravedlnosti přes 30 let. Během té doby vyšetřovatelům poslal několik dopisů. Policie byla dlouho bezmocná. Konečně jeden z nich ale nakonec přece jen pomohl usvědčit vraha.

April Marie Tinsleyová si 1. dubna 1988 hrála před domem se dvěma kamarády. Kolem třetí hodiny si od nich odskočila domů pro deštník. Jenže zpátky už nedorazila. Protože se April domů nevrátila ani na večeři, její maminka kontaktovala policii. Dívenku se vydalo hledat kolem 300 lidí – 250 policistů a 50 dobrovolníků.

Tělo mrtvé dívky našel až po třech dnech běžec nedaleko města Spencerville asi 30 kilometrů od Fort Wayne, kde April zmizela. Holčička ležela bosá v příkopě u cesty. Policisté nedaleko ní našli v nákupní tašce její botu a sexuální pomůcku. Pitva později potvrdila očekávané – April před smrtí trpěla. Vrah ji nejdřív znásilnil a pak ji uškrtil.

Policistům se ohlásili dva svědci, kteří prý viděli auto Aprilina únosce. Jeden z nich tvrdil, že si nedaleko místa, kde byla holčička nalezena, všiml modrého pickupu. Další svědek vypověděl, že 1. dubna ve Fort Wayne viděl muže, jak dívku násilím cpe do auta.

Ani přes tato svědectví se vraha dlouho nedařilo vypátrat. Vyšetřovatelé krátce po vraždě podezřívali 34letého muže, který čelil obviněním ze zneužívání dítěte, brzy se ale ukázalo, že v případě malé April je nevinný. Podezřelých bylo celkem pět mužů, policisté jim odebrali vzorky DNA, jejich analýza ale jako pachatele neoznačila ani jednoho z nich.

Pachatel se vyšetřovatelům čas od času provokativně připomněl. Policisté 21. května 1990 našli na stodole nedaleko Fort Wayne nápisy „Zabil jsem 8letou April M. Tinsleyvou“ a „Haha, našli jste tu druhou botu? Haha, budu zabíjet znovu“.

Vzkazy byly napsané pastelkami, které se válely na zemi u stodoly, a byly plné chyb. V červnu pak někdo zavraždil 7letou Sarah Jean Bowkerovou. Všichni si tedy mysleli, že Aprilin vrah jen splnil svůj slib. Vyšetřovatelé z FBI ale souvislost mezi případy i přes jejich podobnost po ročním vyšetřování vyvrátili.

Další vzkazy se ve Fort Wayne objevily až v roce 2004 v Den obětí války. Ve městě se postupně našly tři plastové pytlíky, které někdo připevnil na dětská kola. V sáčcích byly použité kondomy, polaroidové fotografie mužského přirození a již zmíněné vzkazy na lístečcích.

„Ahoj zlatíčko… Sleduju tě… Jsem ten člověk, který unesl, znásilnil a zabil April Tinsleyovou, ty budeš moje další oběť…,“ vzkázal deviant s tím, že jestli dívka, které dětské kolo patřilo, vzkaz nenahlásí, vyhodí její dům do povětří. Čtvrtý balíček se objevil v poštovní schránce. Vzkazy opět nebyly napsány správně.

Podle profilu, který vypracovali vyšetřovatelé před deseti lety, byl vrah běloch z nižší až střední třídy, kterému bylo v roce 2009 mezi 40 a 60 lety a žil nedaleko místa činu.

Průlom v případu přišel až v roce 2018. Díky pokročilým laboratorním technologiím, které do té doby nebyly dostupné, vyšetřovatelé na základě analýzy DNA jako podezřelé určili dva bratry. Jedním z nich byl 59letý John D. Miller z města Grabill, které leží mezi místem, odkud April zmizela, a lokalitou, kde byla pak nalezena mrtvá.

Sousedé Millera popisovali jako věčně naštvaného samotáře. V koši u Millera doma našli policisté použité kondomy, DNA jejich obsahu se shodovalo se vzorkem z kondomů nalezených na spodním prádle oběti. Když si pak policisté předvedli Millera k výslechu na policejní stanici a zeptali se ho, jestli ví, proč s ním chtějí mluvit, odpověděl: „April Tinsleyová“.

Při výslechu se Miller následně přiznal k únosu, znásilnění i vraždě holčičky. Vrah svou oběť prý před únosem nikdy neviděl a vybral si ji náhodou. John Miller byl 21. prosince 2018 odsouzen k 80 letům vězení.

..krakonos500 ( 3. dubna 2019 22:56 )

Naše prohnilá justice si potřebné "důkazy" podle potřeby vyrobí jako v případu Kramný. Aby se to později nemohlo dokázat třeba metodami dnes ještě neznámými, tak se důkazy honem ničí. Jako v případě Kramný.

drazor ( 3. dubna 2019 17:23 )

Co to jako je?? ,,Pedofilního vrah po 30 let usvědčil,, snad letech ty matlo z Blesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání