Larry Willis

Larry Willis

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 2

Termín: 29.4.2019

29duben pondělí 19:30

Žánr: koncertyhudba koncertyjazzMezinárodní festival jazzového piana


Larry Willis je klavíristou, skladatelem, producentem a ředitelem v jedné osobě. Jeho inspirativní přístup ke hře z něho činí jednoho z nejžádanějších jazzových pianistů. Willis (1942) pochází z Manhattanu.

Studoval na newyorské hudební střední škole a poté na Manhattanské hudební škole. Svou první nahrávku pořídil jako sedmnáctiletý. Byl to koncert klasické hudby s orchestrem. V této době vytrvale sám cvičil hru ne klavír. Záhy poté hrál profesionální koncerty v jazzovém triu, jehož členy byli bubeník Al Foster a kontrabasista Eddie Gomez. Larryho zájem o jazz se brzy stal vášní. Na Manhattanské škole se jeho prvním učitelem jazzového klavíru stal legendární John Mehegan.

V devatenácti letech již Willis pravidelně hraje se skvělým altsaxofonovym inovátorem Jackiem Mc Leanem. Larry Willis si zahrál na více než třech stech nahrávek. Byl spoluhráčem téměř každého velkého jazzového hudebníka (H. Masakela, L. Morgan, W. Shaw, S. Getz atd.) Willis je mimo jiné uznáván pro svou všestrannost. Jeho škála sahá od rocku přes africkou, brazilskou a afrokubanskou hudbu.

Jeho talent se projevuje také v komponování a aranžování pro orchestry a velké kapely. Jeho první skladby byly symfonické (pro Brooklynský symfonický orchestr). V posledních letech byl také sólistou italského komorního orchestru. Nahrál s Royem Hargrovem CD Crisol Band, které získalo Grammy. Nyní aktivně koncertuje s vlastním triem a kvartetem, ale také jako sólista.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Larry Willis

ValentinskaPraha (198 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (204 metrů)

The Emblem HotelPraha (319 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (312 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (456 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (713 m)